Kiállunk P. Horváth Tamás mellett – ezzel a címmel kezdődik a Szépírók Társasága Facebook-bejegyzése, amellyel egyértelműsítik, mit gondolnak P. Horváth Tamás menesztéséről, és a pécsi civilek elleni önkormányzati nyilatkozatról.

A cikk a hirdetés után folytatódikDecember közepén a Szépírók Társasága is csatlakozott azokhoz az egyesületekhez, alapítványokhoz, amelyek közösen tiltakoztak a civil szervezetek kormányzati üldözésének, megbélyegzésének újabb hulláma ellen. Ezúttal a pécsi, a kaposvári és a debreceni önkormányzat, illetve polgármester támadása egy-egy helyi segítő szervezet ellen hívta fel a magyar társadalom figyelmét arra, hogy milyen méltatlan vádakkal kell szembenézniük a civileknek, és milyen lehetetlen körülmények között kell végezniük a feladatukat”  – írták.

“Néhány nappal később megdöbbenve értesültünk róla, hogy a Szépírók Társasága egyik tagját, P. Horváth Tamás írót kirúgták a munkahelyéről, a pécsi Református Gimnáziumból, miután felszólalt az Emberség Erejével Alapítvány melletti tüntetésen. Ez az a szervezet, amelyet a pécsi önkormányzat nevetséges hamis vádak alapján el akar üldözni a városból.”

A Szépírók Társasága nemcsak a civil szervezetek megbélyegzését, üldözését, bűnbakká tevését ítéli el a leghatározottabban, hanem azt is, ha valakit demokratikus jogainak gyakorlása, nyilvános véleménynyilvánítása miatt munkahelyi retorzió ér. Szeretnénk kifejezni szolidaritásunkat P. Horváth Tamással, és aggodalmunkat amiatt, hogy az ilyen esetek még tovább bénítják a civil kurázsit és még tovább csorbítják a demokratikus nyilvánosságot Magyarországon – szögezték le.

KategóriákMETÁL