A Biokom tájékoztatása szerint még idén elnyeri végleges megjelenését a város legismertebb sétálóutcájának ez a szakasza.

A cikk a hirdetés után folytatódikOktóber elején, hat nappal az önkormányzati választás előtt öt fát ültettek a Király utcában. Az eseményen három politikus Páva Zsolt, Kővári János, Vári Attila mellett a Pécsi Tudományegyetem rektora, Miseta Attila, Síkfői Tamás, a Pécs-Baranya Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Csóka János pálos rendfőnök vett részt, és vélhetően csak a fideszes pártsajtó kapott rá meghívást. Az önkormányzati erőforrásokat használó last minute kampányrendezvények sorába kiválóan illeszkedő akciót azóta nem követte túl sok változás: a fák környéke azóta is rendezetlennek tűnik, főleg esős időben furcsa ez a látvány.

Több olvasónk is jelezte a problémát, így a városüzemeltetési céghez, a Biokomhoz fordultunk tájékoztatásért.

A Biokom szerint a Király utcai fatelepítést az Önkormányzat kezdeményezte az őszi faültetési programja az Élet Fája Program keretében.

Azt is elmondták, hogy a faveremrácsok beszerzése folyamatban van, és azok elhelyezése előtt a talaj megfelelő tömörödése miatt indokolt a kivárás. Azt, hogy pontosan mikor még nem tudták megmondani, de a szakemberek ígérete szerint a rácsok még idén be fognak kerülni a helyükre. A Biokom főkertészeti csoportvezetője, Nagy Ervin azt is elmondta, hogy a fák a Király utcában található gömbkőris fasor új tagjai. “Azon kevés példa értékű fatelepítés alanyai, ahol beton burkolat került felbontásra zöldítés céljára az extra költség ellenére. A fatelepítést tervezés előzte meg” – mondta a főkertész.

Valószínűleg ilyen jellegű rácsok kerülnek majd az új fák köré is – Fotó: Gűth Ervin

Az egyeztetések során megállapították, hogy “megvan a szükséges űrszelvény a szükséges funkciók, és egyéb szürke infrastruktúra elemek számára”, azaz bár a hely szűknek tűnik, például a katasztrófavédelem járművei, a közszolgáltatók munkagépei zavartalanul be tudnak majd hajtani az utcába.

KategóriákMETÁL