A Városközponti Óvoda József Attila utcai Tagóvodájának egyik munkatársa csütörtökön este kapta kézhez pozitív koronavírus-tesztjét. Az érintett dolgozó az egyik közeli hozzátartozójának fertőzöttsége miatt már december 4-e óta karanténban volt, de nemrég tüneteket produkált, ezért őt is tesztelték, írta sajtóközleményben a pécsi önkormányzat pénteken.

A cikk a hirdetés után folytatódikA lefolytatott kontaktkutatás eredményeként az óvoda valamennyi munkatársa, összesen hat dolgozó, és az intézmény mindkét csoportja, összesen 22 kisgyermek került hatósági járványügyi megfigyelés alá. Számukra a hatóság december 14-én éjfélig rendelte el a karantént. 

A városvezetés arról is beszámolt, hogy a Városközponti Óvoda három további tagóvodájában rendelt el rendkívüli szünetet az Oktatási Hivatal. A Kodály Zoltán utcai Tagóvoda három csoportja december 14-ig, a Budai Nagy Antal utcai Tagóvoda egyik csoportja december 17-ig, míg a Köztársaság téri Tagóvoda egyik csoportja december 18-ig éjfélig nem fogadhat gyermekeket a járvány miatt.

KategóriákMETÁL