A nagy álom, a világbajnoki aranyérem megszerzése 2017-ben még nem adatott meg Michelisz Norbertnek, de így is magyar sporttörténelmet írt azzal, hogy világbajnoki érmet szerzett, s ha nem is a legfényesebbet, de ő állhatott fel a dobogó második fokára.

A cikk a hirdetés után folytatódikMagyar idő szerint pénteken este dőlt el az Katarban, az idei Túraautó világbajnokság utolsó futamán, hogy ki szerzi meg az aranyérmet ? 

A magyar autósport legsikeresebb versenyzője, Michelisz Norbert a szezonzáró futamra 6,5 pontos hátránnyal érkezett, csak Thed Björk előzte.

Michelisznek azonban nem volt szerencséje: csütörtökön, az időmérőn, egy fékhiba miatt nem volt esélye arra, hogy az élről induljon, sőt csupán a 11. rajtkocka jutott neki végül.

Katarban az egyik futamon kilencedik, a másikon nyolcadik lett, így lett a WTCC ezüstérmeser, s egyben a magyar autósport első világbajnoki dobogósa. A világbajnok a már említett Björk lett.

Az Index megszólaltatta a magyar ezüstérmest nem sokkal a leintés után, aki azt mondta

?A leintés után borzasztóan csalódott voltam. Próbáltam egy kis időt hagyni magamnak, hogy feldolgozzam, de nehéz ilyenkor kerülni az embereket, a családot, a csapattagokat. Sokat beszéltem velük a mai eseményekről, mindenki próbált belém lelket önteni, de nem könnyű most. Nagyon szerettem volna megszerezni a világbajnoki címet, és csütörtök este úgy tűnt, hogy ez közel is van, de valamiért ma nem jött össze, ez egy nagyon szerencsétlen nap volt?

Iletve:

Próbálom nem a negatívumokat látni, de így percekkel, alig egy órával a futam után csak a csalódottságot érzem, mert nagyon szerettem volna világbajnok lenni.

A versenypályán kívüli dolgok miatt viszont nagyon szerencsés vagyok, megszületett a kislányom, van egy gyönyörű feleségem, borzasztóan jól teljesített a versenycsapatom, ezek mind segítettek a nehéz időszakokon átlendülni.?

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL