Az Orbán Viktor által kiépített illiberális áldemokrácia valójában egy önkényuralmi rendszer, ahol nem lehet leváltani a kormányt, mondta Heindl Péter pécsi civil aktivista a HírTv Newsroom című adásában.

A cikk a hirdetés után folytatódikRendszertagadó jelöltekre is szavazhatnak 2018 tavaszán, akik csupán 50 napig kívánnak kormányozni, közölte Heindl Péter pécsi civil jogvédő aktivista a HírTv Newsroom című műsorában.

 

 

A civilek mind a 106 egyéni körzetben indítanának egy-egy olyan jelöltet, aki nem a hatalmat szeretné megragadni, sem az országot kormányozni, csupán egy új választási törvényt elfogadni, amely után nem fordulhat elő az, hogy egy olyan párt, bármelyik párt, amelyet a választáson szavazó polgárok többsége  elutasított kétharmados többséget szerezzen a Parlamentben. Ezt az állapotot szerintük 50 nap alatt meg lehet szüntetni, és ennyi idő alatt el lehet fogadtatni egy új, demokratikus választójogi törvényt, illetve helyreállítani a demokratikus intézményrendszer legfőbb hivatalainak, testületeinek a jogait. Heindl Péter, az 50 napos program egyik kidolgozója szerint, ha ez nem történik meg, akkor akár több évtizeden keresztül is maradhat a mostani rendszert kidolgozó és kétharmaddal elfogadó Fidesz, miközben csak látszólag van ellenzék a Parlamentben.

Úgy vélte, hogy a minden párttól független, de a programjukkal a teljes ellenzéknek segíteni kívánó civil mozgalomnek van ereje, és ezt a polgárok és az ellenzék is felismeri, és támogatni fogja.

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL