Sehol nem lehetne vidéken olyan fesztivált összehozni, mint amit idén vízkeresztkor, most szombaton este tartanak Pécsett. A 2018-as Made in Pécs Fesztiválon ugyanis 118 pécsi zenekar lép fel egyetlen nap leforgása alatt. És még négy további együttes az európai könnyűzene egyik centrumából, Liverpoolból is érkezik.

A cikk a hirdetés után folytatódikImmáron harmadik alkalommal tartják meg Pécsett most szombaton, január 6-án a Made in Pécs Fesztivált. Hat belvárosi klubban délelőtt 10 órától késő estig folyamatosan lesznek 20 perces koncertek, rövid átállásokkal, pontos kezdési időpontokkal. Ezt komolyan vehetik, nem csak azért, mert a szervezők nagyon ígérték, hogy erre odafigyelnek, de azért is, mert ezzel az elmúlt két évben sem volt semmi gond.    

A Made in Pécs magazint kiadó cég által szervezett fesztiválról a szerevző csapat úgy tartja, hogy az a pécsi zene és a pécsi zenekarok ünnepe, és ez tényleg így van.

És az is szinte biztos, hogy a magyar vidéken talán még Szegeden és Debrecenben lehetne valami hasonló rendezvényt megtartani, de ilyen színtér valószínűleg még ezekben a komoly zenei hagyományokkal rendelkező, és Pécsnél is nagyobb városokban és vidéki egyetemi központokban sem lenne talán.

A pécsi zenekarok fesztiválját a Made in Pécs Caféban, a Nappaliban, a Pécsi Estben, a Szabadkikötőben, a Ti-ti-tában és a Trafikban tartják.

A 20 perces koncertek között 20 perces átállás lesz, ez amiatt is jó, hogy ha valaki a következő koncertet egy másik helyszínen szeretné megtekinteni, azt meg tudja tenni, mert bármelyik klubból át lehet érni viszonyleg könnyedén és egyszerűen ennyi idő alatt bármelyik másik helyszínre.

Támogasd a Szabad Pécs működését!

Az idei fesztivál legnagyobb különlegessége, hogy négy izgalmas liverpooli produkciót is láthat a közönség a fesztiválon. Nyilván amiatt gondoltak erre a szervezők, mert Pécset sokan a magyar Liverpoolnak tartják, mert a magyar és az angol városban is egyaránt pezsgő a könnyűzenei élet.

És, ha még nem tudnák: az összes szombati koncert ingyenes.

Pénteken este, a nulladik napon belépőjegyes különleges, akusztikus koncertet adott a Punnany Massif, és ezekben a percekben 22 órától a Pécsi estben Random Trip – Made in Pécs Speciál koncert kezdődik, több pécsi zenész közreműködésével – a koncerttel a nemrég elhunyt Fábián Julira is emlékeznek a szervezők, hiszen az énekesnő számos pécsi Random Trip estén állt színpadon. A belépés ezért alapvetően ingyenes, de becsületkasszát helyeznek el a bejáratnál, a javasolt jegyár: 300-3000 Ft. A jegybevétel teljes összegét a Magyar Rákellenes Liga számára ajánlják fel a szervezők.

A Made in Pécs Fesztivál mindkét napján, 5-én és 6-án is éjszakai partik várják a közönséget. A helyi dj-k és live act-ek mellett itt is felbukkan a liverpooli vonal, hiszen 4 dj is érkezik Liverpoolból.

A fesztivál Facebook oldala ITT, a  fesztivál központi Facebook eseménye ITT érhető el. 

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL