Sehol nem lehetne vidéken olyan fesztivált összehozni, mint amit idén vízkeresztkor, most szombaton este tartanak Pécsett. A 2018-as Made in Pécs Fesztiválon ugyanis 118 pécsi zenekar lép fel egyetlen nap leforgása alatt. És még négy további együttes az európai könnyűzene egyik centrumából, Liverpoolból is érkezik.

A cikk a hirdetés után folytatódikImmáron harmadik alkalommal tartják meg Pécsett most szombaton, január 6-án a Made in Pécs Fesztivált. Hat belvárosi klubban délelőtt 10 órától késő estig folyamatosan lesznek 20 perces koncertek, rövid átállásokkal, pontos kezdési időpontokkal. Ezt komolyan vehetik, nem csak azért, mert a szervezők nagyon ígérték, hogy erre odafigyelnek, de azért is, mert ezzel az elmúlt két évben sem volt semmi gond.    

A Made in Pécs magazint kiadó cég által szervezett fesztiválról a szerevző csapat úgy tartja, hogy az a pécsi zene és a pécsi zenekarok ünnepe, és ez tényleg így van.

És az is szinte biztos, hogy a magyar vidéken talán még Szegeden és Debrecenben lehetne valami hasonló rendezvényt megtartani, de ilyen színtér valószínűleg még ezekben a komoly zenei hagyományokkal rendelkező, és Pécsnél is nagyobb városokban és vidéki egyetemi központokban sem lenne talán.

A pécsi zenekarok fesztiválját a Made in Pécs Caféban, a Nappaliban, a Pécsi Estben, a Szabadkikötőben, a Ti-ti-tában és a Trafikban tartják.

A 20 perces koncertek között 20 perces átállás lesz, ez amiatt is jó, hogy ha valaki a következő koncertet egy másik helyszínen szeretné megtekinteni, azt meg tudja tenni, mert bármelyik klubból át lehet érni viszonyleg könnyedén és egyszerűen ennyi idő alatt bármelyik másik helyszínre.

Az idei fesztivál legnagyobb különlegessége, hogy négy izgalmas liverpooli produkciót is láthat a közönség a fesztiválon. Nyilván amiatt gondoltak erre a szervezők, mert Pécset sokan a magyar Liverpoolnak tartják, mert a magyar és az angol városban is egyaránt pezsgő a könnyűzenei élet.

És, ha még nem tudnák: az összes szombati koncert ingyenes.

Pénteken este, a nulladik napon belépőjegyes különleges, akusztikus koncertet adott a Punnany Massif, és ezekben a percekben 22 órától a Pécsi estben Random Trip – Made in Pécs Speciál koncert kezdődik, több pécsi zenész közreműködésével – a koncerttel a nemrég elhunyt Fábián Julira is emlékeznek a szervezők, hiszen az énekesnő számos pécsi Random Trip estén állt színpadon. A belépés ezért alapvetően ingyenes, de becsületkasszát helyeznek el a bejáratnál, a javasolt jegyár: 300-3000 Ft. A jegybevétel teljes összegét a Magyar Rákellenes Liga számára ajánlják fel a szervezők.

A Made in Pécs Fesztivál mindkét napján, 5-én és 6-án is éjszakai partik várják a közönséget. A helyi dj-k és live act-ek mellett itt is felbukkan a liverpooli vonal, hiszen 4 dj is érkezik Liverpoolból.

A fesztivál Facebook oldala ITT, a  fesztivál központi Facebook eseménye ITT érhető el. 

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL