Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum politikusa Facebook-oldalán nyilvánosságra hozott egy levelet, amit állítása szerint polgármesterek kaptak meg az elmúlt napokban. 

A cikk a hirdetés után folytatódikA levél aláírója Oláh Gábor, a Pénzügyminisztérium Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárságának helyettes államtitkára. A levélben Oláh azt kéri a polgármesterektől, hogy küldjenek néhány TOP-os forrásból megvalósult projektet a településükről a “sikeres eredménykommunikáció” érdekében.

Íme a levél:

A levél szerint a beküldött anyagokból sajtóhirdetések, nyomtatott kiadványok, rádió- és videó spotok, tablókiállítások, valamint óriásplakátok lehetnek.

Kerpel-Fronius, aki egyébként a pécsi egyetemen végzett és az ellenzéki főpolgármester-előválasztás momentumos jelöltje volt, úgy véli, hogy mindez arra utal, még az önkormányzati választások előtt a kormány rá fog segíteni a Fidesz kampányára, ami nem lenne példa nélküli.

Kerpel-Fronius azt írja: “A Fidesz azonban 2010-es győzelme után teljesen természetesnek veszi, hogy a hatalma megtartása érdekében szinte korlátlanul használjon föl ÁLLAMI erőforrásokat a PÁRT választási kampányainak támogatására.” A politikus szerint ennek véget kell vetni és sokkal szigorúbban kellene szályozni  a párt- és különösen a kampányfinanszírozást.


KategóriákMETÁL