Lépéseket tesz a malomvölgyi idősotthonban történtek miatt az érintett idős gondozott hölgy családja. Mindez aból a közleményből derül ki, amelyet a Szabad Pécshez juttatott el a Baptista Szeretetszolgálat Szeretetotthonában 2018. január 13. napján történtekkel kapcsolatosan az ügyben érintett gondozott és családja jogi képviselője, dr. Burrat Husam pécsi ügyvéd. FRISSÍTVE!

A cikk a hirdetés után folytatódikFRISSÍTÉS 15.30

Telefonon kért bocsánatot a családtagoktól, állítja az intézményvezető. Azt kérdeztük a botrányban érintett otthon vezetőségétől, hogy miért nem kértek bocsánatot, ahogyan azt a család állítja, illetve hogy az otthon felelősségének felvetését miként kommunikálják. Megkeresésünkre Gyuró Anikó, az otthon vezetője az alábbi választ adta:

?Mint olvashatták az intézmény honlapján a közleményben jeleztük, hogy a volt munkavállalók “Bocsánatot kérnek az ellátottól és hozzátartozóitól, munkáltatójuktól, az intézmény fenntartójától, valamint a közvéleménytől. Munkaviszonyuk azonnali megszüntetését tudomásul vették.” Az, hogy a bocsánatkérés személyesen megtegyék az ő felelősségük. Az intézmény nevében 2018. január 14-én 13 óra 33 perckor telefonon személyesen kértem bocsánatot a történtekért”.

 

Illetve azt mondta még el, hogy a hozzátartozót folyamatosan tájékoztatták, és személyes találkozó lehetőségét is felajánlották.

 

KORÁBBAN ÍRTUK

 

A családtagokkal egyeztetett ügyvédi közleményt szó szerint közöljük. A szeretetotthon vezetőségét pedig ezzel egyidejűleg megkeressük. Az ügy előzményei ITT és ITT olvashatók.

 

?Megbízóm és családja mély megdöbbenéssel értesült a közösségi oldalon megjelent, a Baptista Szeretetszolgálat Szeretetotthonában készült fényképfelvételekről. Az Otthon közleményében foglaltakkal ellentétben a mai napig semmilyen formában nem kért bocsánatot az ügyben érintett – egyébként általunk pontosan nem ismert – egyik volt munkavállaló sem. 

Ügyfeleim, a történtek  miatt a Pécsi Rendőr-főkapitányságon feljelentést tesznek annak érdekében, hogy az események pontosan rekonstruálhatók legyenek és az elkövetők felelősségre vonása megtörténjen.  

A fentiek mellett megbízóim a gondozott idős hölgyet ért sérelmek miatt – egyelőre peren kívül, annak eredménytelensége esetén polgári peres úton – sérelemdíj megfizetése iránt intézkednek, a fényképeken szereplő és azokat elkészítő munkavállalók ellen, azzal hogy az ügy megítélése kapcsán nem megkerülhető az otthon jogi felelősségének vizsgálata sem.

A továbbiakban sem a gondozott ügyfelem sem családja közvetlenül nem kíván az ügyben nyilatkozatot tenni.?

 

KategóriákMETÁL