Közös megegyezéssel távozik tavasszal a Biokom Nonprofit Kft. ügyvezetői székéből a cég alapításában és “kitalálásában” is kiemelt szerepet játszó dr. Kiss Tibor. Az ügyvezető maga mondott le a posztjáról, de nyilvánvalónak tűnik, hogy nem is maradhatott a helyén az őszi pécsi politikai változás után. Dr. Kiss Tibor 25 év vezetői múlt után távozik a Biokomtól.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Zárt ülésen fogják tárgyalni a jövő heti decemberi pécsi közgyűlési ülésen az egyik pécsi önkormányzati társaság, a Biokom NKft. ügyvezetői és cégvezetői posztjának kérdését. A napirendről, és arról, hogy ez azt jelenti, hogy Kiss Tibornak távoznia kell a Biokom éléről, ma a Pécsi Stop írt cikket.

Lapunk is értesült már arról, hogy Kiss Tibornak, azaz a legtöbb időt összesen is, és egybefüggően is egy pécsi önkormányzati cég vezetői székében töltő felsővezetőnek is mennie kell az őszi politikai változást követően. Őt azonban nem menesztették, hanem – mint azt lapunk információját megerősítve az érintett maga elmondta a Szabad Pécsnek – közös megegyezéssel áll fel a székéből.

Azt az információnkat is megerősítette Kiss Tibor, hogy amennyiben megszavazzák a jövő héten a személyi kérdések miatt zárt ajtók mögött tárgyalandó előterjesztést, úgy a tavaszig, március végéig még ellátja a társaság ügyvezetői feladatait.

A Szabad Pécs nem hivatalos, de megbízhatónak tartott értesülése szerint a decemberi közgyűlésen nem csak Kiss Tibor munkaviszonyának közös megegyezéssel történő megszüntetéséről szavazhatnak majd, hanem egy korábbi, a cégvezetői pozíció létrehozásáról is, és annak személyi kérdéséről.

Mint az ismert, a sajtó, lapunk is foglalkozott ezzel az üggyel a Biokomra az előző városvezetés egyre több feladatot pakolt, mondván, ők még elbírják a gazdálkodásuknak megfelelően az új terhet is. A Biokom sok szempontból mintaértékű munkájáért kapott szakmai elismeréseket EZEN az oldalon sorolja fel a cég. Az országos hírdásokba azonban több alkalommal is fura ügyek miatt kerültek be, például a Kétfarkú Kutya Párt nem engedélyezett buszemgállójának elszállításával, vagy a „kutyák” négyszínfestésére adott reakcióval (lemosták a Ferencesek utcájában lévő színezést – habár sejthető, hogy ez nem a saját ötletük volt.)

Lapunk úgy tudja, hogy e poszt várományosa nagyon nagy eséllyel a Biokom korábbi cégvezetője, Genczler István lesz. Akiről annak idején, évekkel korábban az volt a nem hivatalos értesülésünk – habár ezt bizonyítani nem tudtuk és most sem tudjuk –, hogy fideszes politikai nyomásra kellett távoznia a cégtől. Az biztos, hogy a helyére olyan ember került, akit egyrészről Bánki Erik emberének tartottak, másrészről, aki több más pécsi önkormányzati cégnél is töltött be az elmúlt tíz évben különféle vezetői pozíciókat.

Lapunk információi szerint a Biokom cégvezetői és ügyvezetői pozícióit a következő hónapokban párhuzamosan töltik majd be, a  később, már dr. Kiss távozása után lehet egyetlen vezetője, vélhetően ügyvezetője a városüzemeltetéssel foglalkozó önkormányzati társaságnak, vélelmezhetően az a személy, aki most majd a cégvezető is lesz.

A Pécsi Stop cikkében is megírják, hogy Kiss Tibor a PTE Műszaki és Informatikai Karának tudományos főmunkatársa. A Szabad Pécs kérdésére, hogy mihez kezd a jövőben, Kiss Tibor az egyetemi munkáját említette, mint mondta, szeretne a jövőben több időt tölteni az egyetemi tudományos, elméleti tevékenységével, amellyel reményei szerint ugyancsak a város érdekeit szolgálhatja, amint azt reményei szerint tette az elmúlt 25 évben is a Biokom vezetőjeként.

KategóriákMETÁL