Kezdetben 300, három éven belül 600 főt kíván a baranyai megyeszékhelyen foglalkoztatni a világ egyik legnagyobb, németországi székhelyű autóipari beszállítója, értesült a hírről a Szabad Pécs. Arról már korábban maga Páva Zsolt pécsi polgármester is beszélt, hogy jön majd egy új nagy foglalkoztató Pécsre, legutóbb pedig a csütörtöki közgyűlésen mondta el, hogy február 5-én jelentik be az új pécsi gyár létesítését.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Szabad Pécs nem hivatalos, de biztos forrásból szerzett információja, hogy a bajorországi Bolta Werke GmbH lesz a pécsi befektető. Úgy tudjuk, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter érkezhet majd a bejelentésre Pécsre.

Ugyancsak nem hivatalos, de biztosnak vehető információja a Szabad Pécsnek az, hogy egy pécsi üzletembernek köszönhető az, hogy nagyjából két évvel ezelőtt elindultak a tárgyalások a Boltával.

A Johannes Bolten által 1921-ben alapított cég a kezdetekben fésűket gyártott egy nürnbergi játékgyár épületében, később azonban az autóipari beszállítás lett a fő profil, és mára a legnagyobb autógyártók beszállítóivá váltak. Többféle módon színezett és kezelt műanyag alkatrészeket gyártanak, például a fröccsöntés után krómozással. Úgy tudjuk, a pécsi gyárban elsősorban lakkozni fogják az itt készült autóalkatrészeket.

Információink szerint a cég az első évben 300, a harmadik év végére akár 600 fő, elsősorban betanított munkást alkalmazó gyárat kíván felépíteni. Értesüléseink szerint Pécs új, déli ipari parkjában vásárolnának egy nagyjából 11 hektáros területet, amelyen ők építenék fel a gyártócsarnokot is, ugyanakkor a beruházást a magyar állam jelentősen támogatná.

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL