Brutális összecsapásra készül Makai Renátó – Növényi Norbert korábbi olimpiai bajnok birkozóval akasztotta össze a bajszát a pécsi pankrátor. A hírről a Szabad Pécsnek Makai Renátó számolt be.

A cikk a hirdetés után folytatódikKemény hónapok várnak Makai Renátóra, a pankráció baranyai kiválóságára, a korábbi MMA bajnok ketrecharcosra. A HCW Véres November Gálán egymásnak feszültek Növényi Norbert egykori olimpikon, MMA világbajnokkal, akinek már az édesapja is pankrátor volt, sőt még a magyar pankrátorok ?halhatatlanok csarnokába? is beválasztották. 

 

Növényi Norbert elfogadta Makai Renátó kihívását, és így visszatér egy utolsó mérkőzésre ? ezúttal pankráció show keretein belül.

 

A harcosok május 26-án, a Dicsőség Napján vívnak meg egymással. 

 

 

Makai Renátó 9 éves kora óta sportol, és szinte valamennyi harcművészeti ágba belekóstolt a dzsúdótól a thai bokszig. Aztán jött a ketrecharc (lásd a Harcosok Klubja és a Véres játék című filmet), ebben a műfajban több meccset is nyert.  Edzett a világ két leghíresebb MMA csapatával, és több profi mérkőzése is volt már. Részt vett a californiai Sacramentoban megrendezett Gladiator Challenge MMA gálán, amit meg is nyert.

 

?A pankráció lényegében sportszórakoztatás, akció- vagy sportszínház, ami egy forgatókönyv alapján játszódik, valódi harc folyik, de megrendezett. A lényeg a sztori, és a színpadias, drámai fordulatok – mondja Renátó. – Hogy Növényi Norberttel szerepelhetek, óriási megtiszteltetés számomra, mindig is példaképnek tartottam, de természetesen helyt fogok állni vele szemben.”

 

Növényi Norbertről sokan tudják, hogy olimpiai aranyat szerzett 1980-ban, Moszkvában, birkózásban. Később kipróbálta magát a ketrecharcban is, ahol MMA világbajnok lett 116 kilogrammos súlycsoportban.

 

 

Nem csoda, hogy ennyire jól harcolt, hiszen előélete mellett azt is jó tudni róla, hogy annak idején édesapja, idősebb Növényi Norbert szintén birkózásban jeleskedett, és ő volt fia edzője is. Növényi WFCA nehézsúlyú világbajnoki övet szerzett MMA szabályrendszerben, ezen kívül grappling-ben és kick-boksz-ban is világbajnok.

 

Most a legenda egyetlen utolsó mérkőzésre tér vissza a ringbe.

 

?A pankráció számomra mindig vonzó volt, már csak azért is mert az édesapám az ötvenes évek elején profi pankrátor volt és Fehér Angyal néven Nyugat-Európát. Ahhoz, hogy újra ringbe lépjek kellett az a közösség, amibe Makai Renátó révén kerültem. Renátót olyan fiatalembernek ismertem meg, aki amibe belekezd azt szívvel lélekkel és alázattal teszi, ezért biztos vagyok benne, hogy a Pankrációban is nagy sikereket fog elérni és én ehhez kívánok kitartást és sérülésmentes felkészülést!”

 

A két harcos 2018. május 26-án, a Dicsőség Napján száll ringbe.

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

 

KategóriákMETÁL