Legalábbis a Pécsi Törvényszék közleményéből ez derül ki. Azt írták, előzetes letartóztatást rendelt el a Pécsi Járásbíróság, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt február 5-én.

A cikk a hirdetés után folytatódikEgy szigetvári férfit küldtek a rács mögé most minimum egy hónapra. A nyomozás eddigi adatai szerint ugyanis a gyanúsított 2018. február 2-án a későbbi sértett lakásába ment, őt oda bezárta, majd azt kérte tőle, vallja be, hogy korábban a szállásadója megkínzott és elpusztított több kutyát is. 

A sértett erre nem volt hajlandó, ezért a bírósági közlemény szerint a gyanúsított ököllel bántalmazta, majd késsel fenyegette, aminek hatására már ?elvállalta?, hogy korábbi szállásadója bántalmazta a kutyákat – minderről felvételt is készítettek.

Ezt követően a gyanúsított – és társa – egy állatkereskedésben bejelentést tett, hogy megtalálták azt a férfit, aki a kutyákat bántalmazta, majd továbbra is késsel fenyegetve a sértettet gépkocsival e kereskedéshez vitték, ahol a fenyegetés hatására elismerte a kutyák bántalmazását, majd végül sikerült elfutnia, és feljelentést tett – írja a bíróság.

A határozat szerint a büntetett előéletű, visszaeső gyanúsított esetében tartani lehet attól, hogy a várható büntetés nagysága miatt megszökne, elrejtőzne, a bizonyítékok elrejtésével, tanúk befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást, illetve újabb bűncselekményt követne el szabadlábon hagyása esetén, ezért rendelték el a letartóztatást.

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL