Ami tavaly augusztusban rogyott meg, és amelyről úgy hírlik, életveszélyes volt – vagyis most már csak nagyon sok pénzzel lehetett volna helyreállítani. Úgy tudjuk, parkoló lesz a helyén.

A cikk a hirdetés után folytatódikAzt is mondhatnánk, hogy az élet ezúttal nagyon praktikus volt. Egy hajdanán legendás étterem, majd később hírhedt éjszakai szórakozóhely épülete évek óta kihasználatlan volt. Az idők változásával, s nem utolsó s a hosszú éveken át rendre elmaradt felújítások miatt egyre nehezebben lehetett rá bérlőt találni, később egyáltalán nem. Tavaly oda jutott a helyzet, hogy   a pécsi Hullámfürdő régi főbejárata melletti szép, teraszos étterem kupolás teteje meg is rogyott.  Információink szerint nem csak a tetővel, de az aljzattal is bajok voltak.

Másrészt az idők változásával egyre többen keresték fel a Hullámfürdőt autóval, és az utcában élő családoknak is több autójuk lett, így parkolóhelyre nagyon is szükség van.

 

 

Mára pedig, a napokban le is bontották az épületet, a parkoló kialakításról szóló döntés – amennyiben valóban erről van szó – biztosan a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt.-ben született meg. Ők ugyanis az épület kezelői – vagyis nem a Hullámot működtető másik pécsi önkormányzati társaság, a PSN Zrt. A Vagyonhasznosítónál tavaly nyáron még úgy nyilatkoztak, hogy felmérik az ingatlan  állapotát, aztán készül rá felújítási terv, és kezdődhet majd meg az épület helyreállítása.

 

A ?Hullám? jelenlegi helyén már az 1800-as évek végén is fürdő állt, de a ma ismert Hullámfürdőt is majdnem száz éve, 1935 pünkösdjén nyitották meg.

 

 

Képeslap 1939-ből, forrás: Hungaricana

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL