A Médiatanács e heti ülésén hozzájárulását adta, hogy a 101,7 Pécs FM-et működtető P1 Rádió Kft. a kérelmében foglaltaknak megfelelően február 1-jétől módosíthassa a rádió sajátos arculatát – adta hírül a Média1. A testületnél azzal indokolták a kérelmet, hogy így tudnak versenyképesek maradni az országos kereskedelmi rádió (a Retro Rádió) megjelenése után is.

A cikk a hirdetés után folytatódikA pécsi rádió ezentúl az utóbbi 15-20 év slágereiből fog válogatni elsősorban az eddig a szerződésében rögzített, a 60-as évektől az ezredfordulóig tartó időszak helyett, derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának csütörtökön kiadott sajtóanyagából.

A döntés azért érdekes, mivel így a rádió teljesen eltérhet a frekvenciapályázatában tett vállalásoktól, azaz az eddigi hatósági szerződésétől, megkérdőjelezve ezáltal a pályázati eljárások értelmét – teszi hozzá a Média 1.

Ez a rádiós cég egyébként egyike volt azoknak a vállalkozásoknak, amelyek botrányos körülmények között szereztek maguknak frekvenciát a Médiatanácstól, hiszen a pályázati eljárás során valótlan adatokat közöltek a tulajdonosokról.

Bár hivatalos bejelentést erről még nem tettek, a piacon egy ideje már találgatások vannak azzal kapcsolatban, hogy ezt a frekvenciát is becsatlakoztatják-e a január 20-án elhunyt Andy Vajna emberének segítségével formálódó legújabb kormányközeli rádióhoz, a Best FM hálózathoz. A Best FM várhatóan több városban, így Budapesten is megjelenik hamarosan, írja a Média1.

KategóriákMETÁL