Az M6-os autópálya továbbépítésének csúszásáról szóló előző cikkünk után azt gondolta, hogy ok, de legalább az M60-ast építik tovább, és hamarosan elkészül? Sajnos tévedett! A Szabad Pécs ugyanis megtudta, hogy azzal a projekttel sincs még minden teljesen rendben.

A cikk a hirdetés után folytatódikEgy teljesen friss uniós közbeszerzési hirdetmény szerint ugyanis még hiányzik az M60-as továbbépítésének előkészítéséhez alapvetően szükséges környezetvédelmi engedély megszerzése is az M60-as gyorsforgalmi út tervezett új, Pécs és Barcs közötti szakaszára vonatkozóan. Így tehát még környezetvédelmi hatástanulmány és megvalósíthatósági hatástanulmány sincs.

A tervek elkészítését célzó közbeszerzési pályázat azonban itt már legalább lezárult, a budapesti Unitef’ 83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt. és a Velencére bejegyzett Viköti Mérnök Iroda Kft. konzorciuma nyerte el nettó 296 millió forintos értéken.

A nyertes ajánlattévőknek a Pécs-Barcs közötti szakaszra a két tanulmány elkészítése mellett, a környezetvédelmi engedélyt kell megszerezniük, illetve elvégezniük az M60 Pécs-Barcs tanulmánytervi nyomvonalak felülvizsgálatát, szükség szerinti, tanulmányterv szintű kiegészítését, további új nyomvonalak keresését is.

Az M60-as továbbépítése 2 x 2 sávos gyorsforgalmi úton (130 km/h) történik majd a kiírás szerint,  mintegy 70 kilométer hosszúságban.

 

A már az előző, az M6-os sztráda továbbépítésének csúszásáról szóló cikkünkben idéztük Orbán Viktor mniniszterelnök 2015-ös pécsi látogatásakor az M6-ossal kapcsolatos 2016-os továbbépítésére vonatkozó ígéretét. Akkor azonban az M60-as továbbépítéséről is beszélt. Azt mondta

 

?Abban is megállapodtunk, hogy az M60-ast is megépítjük szintén az országhatárig. (…) Reményeim szerint megindítjuk az M6-ost, be is tudjuk fejezni, az M60-ast pedig megindítjuk ebben a ciklusban.?

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

 

KategóriákMETÁL