Helyreigazítási kérelem érkezett a Szabad Pécshez a pécsi önkormányzattól egyik cikkünk kapcsán. Annak az alábbiakban teszünk eleget.

A cikk a hirdetés után folytatódik



2018. február 19-én, hétfőn, 19:24 perckor ?Csak akkor nő meg az építményadója, ha a vállalkozás használja is a lakását? címmel megjelentetett cikkünk azt a való tényt, hogy Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 2018. február 15-i ülésén Gyimesi Gábor önkormányzati képviselő által feltett kérdés nem került a közgyűlési ülésen megválaszolásra, olyan hamis színben tüntette fel, hogy a kérdésre a válasz elmaradásának egyik oka a jegyző együttműködési szándékának hiánya volt.

Ehhez képest a valóság az, hogy a képviselő nem kérdést tett fel, hanem napirend előtti felszólalása volt, melyre a Szervezeti és Működési Szabályzat szerint válasz nem adható, legfeljebb arra – ilyen szándék esetén és nem kötelező előírás alapján – észrevétel tehető. Észrevételre a felszólalás tárgya vonatkozásában a személyes érintettség hiánya miatt a jegyző nem volt jogosult.

 

A tévedés miatt az érintett, Pécs jegyzője, dr. Lovász István és olvasóink elnézését is kérjük!

 

KategóriákMETÁL