Fideszes fellegvárat vehet be időközi polgármester-választáson az ellenzék, pár héttel az országgyűlési választás előtt. Márki-Zay Péter lehet az új hódmezővásárhelyi polgármester. FRISSÍTVE!

A cikk a hirdetés után folytatódikFRISSÍTÉS 21.55

Lázár János és Hegedűs Zoltán ezekben a percekben is beszél, és értékeli a vasárnapi időkoözi választás eredményét. A néhai fideszes polgármester, Almási István emléke előtt adóztak, köszönték a saját szavazóiknak a voksokat. Lázár János célzott arra, hogy a demokrácia ünnepe a magas részvétel, ezért köszönte mindenkinek, aki elment szavazni. Hegedűs Zoltán gratulált a győztesnek, de azt is mondta, hogy vasárnap

 

“A PISZKOS KAMPÁNY GYŐZÖTT A TISZTES MUNKA FELETT”.

 

Lázár János azt i mondta, hogy ilyen a politika, egyszer veszítenek, egyszer nyernek. Újságírói kérdésre azt mondta, hogy szerinte nincsen kormányváltó hangulat, és azért, mert ő annyi szavazattal lett korábban polgármester, mint, amennyit ma kapott a fideszes jelölt.

 

 

FRISSÍTÉS 21.25

 

Márki-Zay Péter győzelme után, polgármesterként elmondott első sajtónyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy a szeretet hatalma legyőzte a hatalom szeretetét. Szerinte a korrupció felett is győztek, és példája megmutatta, hogy a Fidesz másutt is legyőzhető, ő ugyanis 52 nap alatt, ismeretlen és amatőr jelöltből, amatőr, de lelkes és tisztességes csapattal a háta mögött lett polgármester.

 

FRISSÍTÉS 20.50

Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely független polgármestere!

Az adatok 94 százalékos feldolgozottságnálmár egészen biztos i, hogy az ellenzék közös, független jelöltje megnyerte az időközi hódmezővásárhelyi polgármester-választást. Márki-Zay Péter (független) 57,5-ot, Hegedűs Zoltán (Fidesz-KDNP) 41,6 %-ot, Hernádi Gyula (független) 0,9%-ot szerzett.

Mindeközben egy másik univerzumban, a MagyarIdők.hu-n, amit viszont sajnos lényegében a mi pénzünkből, a mi adónkból finanszíroznak az állami hirdetéseken keresztül, a szerény olvasottság ellenére is.

 

 

 

A 888.hu-n legalább írtak Márki-Zay győzelméről is, de ugyanolyan helyre tették, ahová a kiskunhalasi időközi választást, ahol 641 fő szavazott (29 százalékos részvétel). Ők is a kormányzati túltámogatásból élnek, azaz mi közösen fizetjük őket.

 

 

A PestiSrácok előtt viszont le a kalappal (mármint most, e tekintetben), nézzék csak!

 

 

 

ORIGO.hu

 

 

Bama.hu 21.20h

 

 

KORÁBBAN ÍRTUK

Nagyjából 23 ezren szavaztak, a részvétel 62 százalék körüli volt, ami rendkívül magasnak számít, egyes körzetekben a 70, sőt a 75 százalék is megvolt. Az időközi választást Almási István polgármester halála miatt írták ki. A teljes ellenzék támogatását élvező független jelölt, Márki-Zay Péter Hegedűs Zoltán fideszes alpolgármesterrel mérkőzik meg, a futottak még kategóriában harmadikként ott van az MSZP-ből az indulása miatt kétlábbal kirúgott Hernádi Gyula független jelölt. Ő labdába sem rúghat. Nagyon úgy néz ki azonban, hogy a fideszes jelölt sem, a kormányzópárt egyik fellegvárában, ahol még sosem veszített a rendszerváltás óta egy deklaráltan jobboldali, erős párt jelöltje. És, ha az lesz, ami most látszik, tehát, hogy Márki-Zay gyakorlatilag agyonveri Hegedűst, az nagyon komoly intő Orbán Viktornak, az elmúlt évek politizálásának, az eszetlen gyűlöletkampánynak, a sorosozásnak, az egyszavas pártprogramnak (folytatjuk), de legalább olyan erős felhívás a teljes magyar ellenzéknek. Főleg az olyan választókerületekben, ahol látszik reális esély megszorítani vagy legyőzni a Fideszt, és ahol az ellenzéki pártok most még a saját pecsenyéjük sütögetésével vannak elfoglalva. 

A részeredmények szerint el fog esni a Fidesz és Lázár János fellegvára: 78 százalékos feldolgozottságánál (20.15h) Márki-Zay Péter: 57,35 százalékkal vezet (9506 szavazat) Hegedűs Zoltánnak 41,83 százaléka van (6934 szavazat) Hernádi Gyula is megszerzett 0,82 százalékot (136 szavazat) 108 fő pedig érvénytelenül voksolt.

Négy éve a polgármester választáson a fideszes jelölt simán, 61 százalékkal nyert.

 

KategóriákMETÁL