A hódmezővásárhelyi kudarc után hétfőn délelőtt a Fidesznek az országos listáról kellett szavaznia Budapesten, választmányi ülésen. A HVG.hu-nak ez előtt sikerült szóra bírnia a kormányfőt.

A cikk a hirdetés után folytatódikKommunikációban tehát némi pillanatnyi elmozdulás volt, abban viszont nincs változás, hogy Orbán Viktor szerint a választás tétje továbbra is az, hogy Magyarország bevándorlóország lesz-e. Az egészen biztos, hogy a gratulálok a győztesnek, nem az amúgy ilyenkor elvárható, szokásos udvariassági kijelentés, hanem nagyon is tudatos kommunikáció, a lentebbi, másik videóban elhangzottakkal összeolvasva ez egészen egyértelműnek látszik – no és a Fidesz korábbi kommunikációjával összevetve is.

 

 

 

 

Itt pedig, ezen a szintén HVG-s videón több baranyai országgyűlési képviselő és -jelölt is feltűnik. Hargitai János vagy nincs teljesen képben a hódmezővásárhelyi választással kapcsolatban, avagy remélhetően ő inkább a többi időközi választás nyertesére is gondolt, ezért használt többes számot. Csizi Péter visszakérdezett, hogy “Választás volt?”, majd megbotlott, aztán közölte, hogy nem ő az illetékes elvtárs. Bánki Erik szerint is méltányolni kell azt, hogy a polgárok hoztak egy döntést, azt el kell fogadni. A szavazatszámokat pedig meg kell nézni ahhoz, hogy kiderüljön, hibázhattak-e, de a választási részvétel rekord volt.

 

 

Érdekesség még a tegnapi és a mai nappal kapcsolatosan, hogy Bayer Zsolt saját magához képest visszafogott, s egyben lelkesítő jegyzetet írt a Magyar Időknek, ahol azt mondta, hogy most kell összeszednie magát a Fidesznek és szavazóinak, még jókor jött ez a számukra váratlan pofon, van elég idő újragondolni sok mindent, és nem érdemes számolgatni, abba a hibába esni, hogy megpróbálják megmagyarázni a vereséget. Ehhez képest hétfőn este Bayer az EchoTv Sajtóklubjában már számolgatott, azt mondta, hogy semmi nem változott Hódmezővásárhelyen, sőt nőtt is a fideszes szavazók száma, csak az ellenzéki szavazatok összeadódtak. Sőt, most jött rá, a számokat nézve, hogy Hódmezővásárhelyen négy éve az országos átlagnál gyengébben szerepelt a Fidesz, de ettől még behúzták a várost.

 

 

KategóriákMETÁL