Nácsa János (46) pécsi író-újságíró, városvédő, nem mellesleg a pécsi önkormányzat egykori sajtósa több éve Finnországban él. (Nácsa 2009 tavasza után, a legújabb pécsi Fidesz-éra alatt lett sajtós, és később önmaga döntött úgy, hogy máshol folytatja.) Nem feledve eredeti szakmáját, időnként a saját személyes Facebook-oldalán oszt meg érdekességeket Finnországról, a finnekről, vagy éppen arról a helyről, ahová eljutnak az északi országból feleségével. A beszámolói és a fotói önmagukban is érdekesek azoknak, akik érdeklődnek más országok mindennapjai, kultúrája, épületei iránt. Az egyik legutóbbi, napokban kitett posztja azonban más miatt talált be nagyon Magyarországon: kétezer-hatszázan lájkolták, több mint kétezren osztották meg. A finn elnök a fotó főszereplője.

A cikk a hirdetés után folytatódikIgen, jól gondolják, valóban nem ő, nem a finn elnök, nem költőnő felesége és nem is az a távoli, hideg ország jutott az emberek többségének az eszébe a fotóról. És mondjuk azt is gyorsan: nem, nem írt le semmi mást, mint ami a fotón szerepel, és ami ahhoz szorosan hozzá tartozik. A megosztáscunami viszont meglepte. Mi nem lepődtünk meg rajta, de itt a leendő kivi- és fügehatalom országában már nem lepődünk mi már meg semmin.  

Lássuk is a szöveget, hogy mi aratott ilyen nagy, nem várt ?sikert?:

?Elnök a lépcsőn

Ma Finnországban, Turkuban könyvvásárt tartottak. Az esemény díszvendége Jenni Haukio költőnő volt, aki nem mellesleg a finn elnök felesége. Az elnökné előadására zsúfolásig megtelt a kijelölt terem, sokaknak szék sem jutott. Akik később érkeztek, csak a lépcsőre tudtak leülni.

A könyvvásárt rendező cég vezetőjének Twitter oldalára került ki az alábbi kép. Az igazgatónő kiszúrta, hogy a lépcsőn helyet foglalók között ott ült Sauli Niinistö, finn elnök is. Eljött meghallgatni az asszonyt, de már csak a lépcsőn jutott neki hely.

Vagy nagyon ügyesek a PR tanácsadói vagy nem tartja magát annyira különbnek a köznépnél, hogy a tekintélyét latba vetve ülőhelyet szerezzen magának az első sorba. Nem is beszélve egy díszpáholyról. pastedGraphic.png🙂

(Az elnököt én karikáztam be, hátha kevesen ismerik az ábrázatát.)?

 

 

 

Ennyi, vége a cikknek, nem kommentáljuk. Ne is várják ezúttal, kérjük az ezzel kapcsolatos megértést. Köszönjük! 

KategóriákMETÁL