Sajtóközleményt juttatott el szerdán a Szabad Pécshez a Mindenki Pécsért Egyesület. Arra a hírre reagáltak, hogy újra elbukott egy Kővári János (ÖPE) által jegyzett beadvány.

A cikk a hirdetés után folytatódikMint megírtuk, folytatódott a kormánypárti és -közeli politikusok részéről a Mindenki Pécsért Egyesületet ért politikai támadássorozat, amellyel próbálták elérni, hogy a Mindenki Pécsért polgármesterejelöltje és több képviselőjelöltje se indulhasson a választáson. Az ÖPE-s Kővári János-féle kudarcsorozat tehát folytatódott, de ez talán a beadványokon dolgozó ner-közeli pécsi ügyvédnő hibája is lehet persze. Azt még nem tudjuk, hogy Kőváriék kifundálnak-e még valamit, vagy csak egyszerűen tudják-e még tovább vinni ezeket az ügyeket, de ez nyilván hamarosan ki fog derülni. Annyi biztos, hogy a jelölteket nyilvántartásba vették.

Mindeközben szerdán megérkezett a Mindenki Pécsért Egyesület sajtóközleménye is lapunkhoz, amellyel reagálnak a történtekre. Például arra is, hogy a hosszabb idő után a pécsi közéletben és hírekben ismét felbukkanó, s ezek közt a hírek közt  kizárólag Péterffy Attilát támadó/kritizáló Vicze Csilláról kiderült, hogy tanácsadói szerződést kötött a fideszes vezetésű pécsi  önkormányzattal.

A Mindenki Pécsért sajtóközleményét az alábbiakban olvashatják.

A pécsi Fidesz, de főleg kedvenc civiljük, Kővári János a végsőkig próbálkoztak, hogy még a választások előtt megszabaduljanak az ellenzéki összefogás jelöltjeitől, de minden álságos tervük dugába dőlt. Van számukra egy rossz hírünk: választás lesz, és mi ott leszünk!

A kampány kezdete óta a pécsi ellenzéki összefogás, a Mindenki Pécsért jelöltjeit, főleg polgármesterjelöltjét a legváltozatosabb eszközökkel próbálják ellehetetleníteni. Hazugságokat, csúsztatásokat harsog a fideszes propaganda. Van, hogy civileket is felhasználnak, akikről aztán kiderül, hogy pitiáner összegekért vette meg őket a fideszes városvezetés.

Saját hazugságait a Fidesz sem hitte el, ezért Kővári János, az ÖPE vezetője főszereplésével – amely szervezetben szintén szép számmal akadnak a fideszes önkormányzat csókos kegyeltjeiből – megpróbálták módszeresen, adminisztratív eszközökkel elszabotálni a demokratikus erők jelöltállítását.

Kedden ezek a szánni való próbálkozások végleg kifulladtak, a bíróság helyére tette a dolgokat, jelöltjeink már jogerősen is azok.

Van egy rossz hírünk a pécsi Fidesznek, budafok-tétényi polgármesterjelöltjének, az ÖPÉ-nek és a többi, a jobboldali önkormányzat kegyelemkenyerét evő állítólagos civilnek: a Mindenki Pécsért jelöltjei, az ellenzéki összefogás tagjai, a demokratikus erők ott lesznek októberben a szavazólapon!

Messze még október 13-a, és biztos van még aljas trükk a rettegő Fidesz és utánfutói tarsolyában, de akkor úgysem lesz más hátra, mint amitől a legjobban félnek: a választás, a demokratikus verseny.

Találkozunk októberben!”

KategóriákMETÁL