Túl vannak rajta. Január 31-e éjfélig leadták a parlamenti képviselők a vagyonbevallásukat. Baranyában négy választókerület van, de 7 képviselő ül a T. Házban, mert a szavazatokkal bejutó négy fideszes mellett ott van Bánki Erik is, és a két szocialista, a parlamenti frakcióvezető Tóth Bertalan és a frakcióvezető-helyettes, Szakács László is.

A cikk a hirdetés után folytatódikFRISSÍTÉS 3.20

Tiffán Zsolt vagyonbevallása szinte semmit sem változott, annyi történt, hogy eladta 2010-ben újonnan vásárolt Suzuki Swiftjét, és ezzel párhuzamosan egymillióval növelte készpénzben tartott megtakarítását, ami immáron 4millió forint.

FRISSÍTÉS 3.15

Csizi Péternél is volt némi mozgás, Vett példéul egy 49 nm-es lakást Pécsett (fele az övé), Siklóson pedig egy 5000 nm-es művelés alól kivett területet. Csizi egyébként már rendelkezett korábban is siklósi érdekeltséggel, most még szülői/nagyszülői ajándékozás útján is jött egy újabb tétel a siklósi ingatlanportfólióhoz,  egy 2000 nm feletti kivett terület résztuladjona. Új autót hajt viszont, tavaly még egy 2010-es Opel Insigniája volt, ami ötéves korában került hozzá, ma pedig már egy tavaly vett új Toyota Aurist. Tizenkétmillióval növelte azonban banki tartozását tavaly a vagyonbevallás szerint a korábbi 2,2 milliós hitel felkúszott 14,1 millióra.

FRISSÍTÉS 3.00

Hoppál Péter próbára tette a figyelmes olvasót, a kulturális államtitkár szerethette azokat a képrejtvényeket, amelyeken az apró különbségeket kell megtalálni. Részleteiben és szinte szó szerint is majdnem teljesen megegyezik ugyanis az idei és a tavalyi vagyonbevallása (a dátumok különböznek, figyeltük), de néhány apróbb különbség azért van. Az ingóságokat 2014 után tavaly gyarapította, és festményei mellett már kisplasztikát is tart. Ugyanazt az idén már tízéves Ford Mondeót hajtja (nyilván, amikor nem az államtitkári autóba ül be a sofőr mögé), amit 2010-ben szerzett akkor kétéves használtjárműként. Amúgy megmaradt a 80 négyzetméteres lakása, aminek a fele az övé, garázsbeállóhellyel, és az 52 négyzetméteres lakása is megmaradt, a takarékbetét-állománya továbbra is 20 millió. Céges érdekeltsége nincs, egyetemi adjunktusi munkáját szünetelteti.

FRISSÍTÉS 2.40

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője jó évet futott, sikerült mintegy 22 millió forintnyi hitel visszatörlesztenie, ráadásul, mintegy 5 millióval nőtt a megtakarítása is a vagyonbevallása szerint. Persze, a hét baranyai parlamenti képviselő közül ő keresi a legtöbbet országgyűlési képviselőként, hiszen havi bruttó nagyjából 1,3 millió a bére, míg pl. Csizi Péter bruttó 800 ezer, Bánki havi egymillió alatt keres bruttó. Ettől függetlenül is igen jó év volt ez ezek szerint anyagi-pénzügyi-vagyonbevallási szempontból Tóth Bertalan számára. 

 

KORÁBBAN ÍRTUK

Mi első körben Bánki Erikre voltunk kíváncsiak (a többiekről a későbbiekben írunk), és az biztos, hogy vannak változások nála a tavalyi vagyoni helyzetéhez képest.

Talán izgulhatott, amikor a nagyobb értékű ingatlanokat sorolta, köztük számos szántóföldet, de az, ezek megszerzésének évét  rendre elrontotta, majd javította.

 

 

 

 

 

 

 

 

A politikusnak tavaly már nem volt autója, vélhetően eladta a BMW 420d-t, amit a tavalyi, 2016-os évre vonatkozóan vagyonbevallásában még szerepeltetett a járművei között. A BMW motorja, azonban még mindig megvan, ahogyan az ezüst étkészlete is. Hét cégnek a tulajdonosa vagy résztulajdonosa bevallottan Bánki, ezeket szépen fel is sorolja a bevallásában.

Bánki Erik autójának  ?eltűnése? mellett fura még a képviselői bevallásban, hogy tavaly még látszólag sokkal jobban állt a banki tartozásokat illetően. Amíg tavaly pénzintézeti tartozása nagyjából 56 millió volt (na az sem kevés), addig 2017-ben ez az összeg már 242 millió forint. Mindemellett 2016-ban töb megtakarítása volt, és több követelése is, például tagi kölcsönök formájában, a különbség egy év alatt több tízmillió forint mínusz.

 

 

2016-ban nem kevés kölcsönt adott, vélhetően saját cégeinek, ezeket a követelések közt tudta ezért szerepeltetni

 

 

 

 

Bánki Erik 2017-es évre vonatkozó vagyonbevallása megtakarításokra vonatkozó oldala

 

 

 

2016-ban 56 millióval tartozott 

 

 

 

 

Itt pedig már a 2017-re szóló tartozásokat sorolja, ezek szerint az egy évvel korábbihoz képest majdnem 200 millióval több hitelt kell visszafizetnie

 

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL