Villámgyors Kenderesi Tamás ügyében a dél-koreai rendőrség, amiben annak is lehet szerepe, hogy egy, hazájába visszatérni kívánó külföldi sportolóról van szó. A rendőrség vádemelést javasolt, Kenderesi pedig előre letétbe helyezné a leendő bírság összegét, csak hazajöhessen mielőbb.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Vádemelési javaslattal fordult az ügyészséghez a dél-koreai rendőrség, írta a Yonhap News Agency-re hivatkozva az Index.

Amint arról mi is beszámoltunk, Kenderesi nem tagadta, hogy hozzáért a lányhoz, megbánást tanúsítva, a zaklatás vétségét viszont elutasítva.

Kenderesi Tamás mellett van ügyvéd, és sajtóértesülések szerint jelenleg már a dél-koreai fővárosban, az 1988-as nyári játékok színhelyén, Szöülban van, egy hotelben. Az ügyvéd valószínűleg az Úszószövetséget képviselve jár el, habár ezirányú reggeli kérdésünkre eddig sem a Magyar Úszó Szövetség, sem a dél-koreai magyar nagykövetség nem válaszolt. 

A rendőrség a Yonhap szerint most azt közölte, hogy Kenderesi a kihallgatásán is elismerte a fizikai kontaktust, de tagadja a vádakat.

Illetve, hogy a magyar sportoló jelezte, hogy már amint lehetséges hazatérne Magyarországra, amiért hajlandó lenne előre kifizetni és letétbe helyezni a becsült leendő bírságnak megfelelő összeget.

KategóriákMETÁL