Gazdasági javaslatcsomag a pécsi vállalkozók jelzési alapján, ez a címe Hoppál Péter, a Fidesz-KDNP pécsi-baranyai országgyűlési képviselője hétfői sajtóközleményének. A pécsi vállalkozók jelzései alapján összeállított, mint a politikus fogalmaz, “gazdasági javaslatcsomagot” vagy gazdasági problématérképet több fontos helyre is elpostázták.

A cikk a hirdetés után folytatódikMint írta, „kollégáink, illetve egy professzionális elméleti és gyakorlati közgazdászokból álló team” dolgozott a beérkezett javaslatokon. Az előzményekről is írtunk, EBBEN a cikkben.

Vasárnap összesítették az egy hét alatt beérkezett javaslatokat, “ezeknek zömét szelektálni tudtuk és továbbítottuk részben a Miniszterelnökség, részben pedig a Pénzügyminisztérium irányába”, fogalmaz a közlemény.

Sőt, vanak olyan felvetések és javaslatok is, amelyek tipikusan pécsi illetőségűek.

Szeretnének éppen ezért, ha majd az önkormányzat, a Kereskedelmi és Iparkamara, “és ha olyan helyzet van”, akkor a multinacionális cégek irányába is közvetíteni a javaslatokat.

Hoppál Péter közleménye tömény udvariasság volt, többször is, hangsúlyosan köszönte a választók a cégek és vállalkozások segítségét, javaslatait, s hogy “ez a konzultáció létrejöhetett”.

Így a politikus szerint most egy komoly problématérképet látnak, “nagyjából 100 helyi vállalkozás, leginkább mikro- és kisvállalkozás, többségében társas vállalkozások, de egyéni vállalkozások irányából” is arról, hogy a koronavírus okozta veszélyhelyzet milyen problémákat jelent a pécsi vállalkozások számára.

Végül azt mondta, hogy bízik abban, hogy minden címzett, ahova postázni tudták a javaslatokat, “mérlegeli és a döntéshozatalban számon tartja és figyelembe fogja venni azokat a javaslatokat”, amiket kaptak.

Konkrétumokat, példákat a közlemény nem tartalmaz. Csak azt, hogy a fontos helyekre elpostázták azt.

Emlékeznek még, hogy az időszámítás előtt a koronavírus-járvány előtt a Hoppál Péter vezette pécsi Fidesz pécsi városházi frakciójának tagjai (plusz az ÖPE) milyen harsány nyilatkozatokban mutogattak ujjal a független pécsi polgármesterre és az új pécsi városvezetésre? Azzal, hogy jó lenne TÖBB konkrétumot mondaniuk Péterffyéknek arról, hogy a kormánynak és/vagy a Pénzügyminisztériumnak küldött levelekben mit is írtak le? Amelyben amúgy a Fidesz-KDNP által hátrahagyott 8,5 milliárdos adósság adta helyzetet próbálták kezelni.

Persze, mint akkor is, most is nagyjából, és sajnos, lehet tudni azt, hogy kb. miket írhattak le a vállalkozások, hiszen vannak olyan ágazatok, amelyeket szinte azonnal és minimum szinte teljesen padlóra küldött a járvány, másoknak “csak” sokkal nehezebb lett és talán egy kicsivel tovább tartanak ki. És azt is, hogy pénz, konkrét és gyors közvetlen segítség nélkül nem is nagyon fognak tudni felállni a padlóról nagyon sokan.

Azt azonban nyilván senki sem vitatja el, hogy a szándék értékelendő és a bárminemű segítség fontos lehet most. Az is nyilvánvalóan puszta véletlen, hogy a gazdasági problématérkép elkészítéséről szóló, fentebb idézett (első) sajtóközleményt azt követően érkezett a pécsi médiához, hogy Hoppál Péter a szokásos Facebook-os posztjai egyikében az Index-et hozta rém kínos módon kellemetlen helyzetbe, egy olyan április 1-jei facebookos álhírt megosztva, amelyhez semmi, de az ég világon semmi köze nem volt az Indexnek. És amely bejegyzés alatt olyan kommenteket is lehetett olvasni, hogy Hoppál is jobban tenné, ha a nettó hülyeség helyett fontosabb dolgokkal foglalkozna.

KategóriákMETÁL