Ünnepélyes keretek között letették az Id. Dárdai Pál Labdarúgó Akadémia alapkövét a pécsi, kovácstelepi utánpótlás-központban. Ezzel hamarosan megkezdődhet egy régóta várt létesítményfejlesztő beruházás Pécsett, közölte a hírt szerdán az önkormányzat tulajdonában álló Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Gyöngyvirág utcában majd a tanév és a bajnoki szezon végén, azaz júniusban kezdik meg a kovácstelepi sportkomplexum építését, amelyben ? várhatóan szeptembertől ? a PMFC több mint háromszáz fiatal labdarúgója készülhet majd a bajnoki mérkőzésekre.

A fejlesztés azonban nyilván ezzel párhuzamosan is menne, hiszen a jelzett legfeljebb 3-4 hónap  nem lesz elegendő egy, mintegy 1,5 milliárd forintos állami forrásból épülő központ elkészítésére. A PSN Zrt. beszámolója szerint sem, hiszen azt írták, hogy a tervek szerint három ütemben készül el a fejlesztés: az elkövetkező időszakban műfüves fedett munkacsarnokot, füves és műfüves edzőpályákat létesít a kivitelező, ?és az ezekhez tartozó modern üzemeltetési eszközök, pályatartozékok is a fiatal generáció professzionális felkészüléséhez járulnak majd hozzá?.

Az alapkőletételen Őri László, Pécs alpolgármestere is beszélt. Azt mondta, hogy a fejlesztéssel több évtizedes hiányt pótolnak. Visszaemlékezett a pécsi labdarúgás dicső múltjára is, és megköszönte a kormányzat támogatását is.

 

?Hálásak vagyunk azoknak a pécsieknek, edzőknek és szülőknek is, külön Bánki Erik képviselő úrnak, akik az elmúlt években nem csak hittek a pécsi utánpótlásnevelés megerősítésében, de sokat is tettek érte.?

 

Őri hangsúlyozta, hogy a létesítmény lehetőséget ad majd arra, hogy egy átfogó városi sportfejlesztési stratégia részeként egyre több pécsi gyermekkel szerettessék meg a mindennapos testmozgást a most épülő 21. századi színvonalú létesítményben, ahol több száz utánpótlásban résztvevő gyermek sportolhat.

 

?Ma egy olyan intézmény alapkövét rakjuk le, amely nevében emléket állít egy olyan pécsi legendának, akinek sportteljesítménye még évtizedeken keresztül példaként szolgál a pécsiek számára.?

 

A beruházó PSN Zrt. vezérigazgatója, Vári Attila  remélte, hogy az Id. Dárdai Pál Labdarúgó Akadémia regionális központként nem csak a pécsi focisták képzéséért felel majd, hanem 3-4 csapatért is felelni fog.

KategóriákMETÁL