Mi már tudjuk, hová NEM fog elmenni Csizi Péter. Vitázni. Pedig elviekben a legerősebb kihívója, Mellár Tamás kezdeményezte a vitát, habár az írás, amelyben ezt megtette valóban provokatív  címet kapott: ?ELÉG volt a hazugságokból?.

A cikk a hirdetés után folytatódikMellár Tamás azt írta, hogy ?Öntsünk tiszta vizet a pohárba: nyilvános vitára hívom Csizi Pétert?.

És, hogy mi késztette erre Mellár Tamást (mármint azon túl, hogy kampány van, és nálunk szerencsésebb helyeken a jelöltek időnként még vitáznak is egymással)?

A pécsi közgazdász professzor elmeséli, hogy a Pécs Ma újságírója feltett két kérdést neki az értékeiről, illetve a migrációval kapcsolatos álláspontjáról. A válaszát azonban nem várta meg, anélkül jelentette meg a cikket. Az alábbiakban olvasható a válasza.

>Független jelöltként pont ugyanazokat az elveket vallom, mint korábban. A saját értékválasztásom biztos és változatlan. Keresztény konzervatív emberként egész életemben az emberi méltóság, a szociális igazságosság, a demokrácia, a hatékonyan működő piaci rendszer, Magyarország sikeres modernizációja és a nyugati?atlanti orientáció híve voltam. Eddig mindössze egyetlen pártnak voltam tagja, az MDF-nek (1989-től 2003-ig). Amikor a Fidesz ezeket az értékeket vallotta, amikor 1998 és 2010 között a polgári Magyarország megteremtését tűzte ki célul, hívó szavukra szívesen csatlakoztam ehhez. 2010 után azonban vállalhatatlanná vált számomra ez a párt, mert elárulta a számomra legfontosabb értékeket.

>Örömmel elfogadom azoknak a pártoknak a támogatását, akik ezzel azonosulni tudnak. Éppen az a sajnálatos, hogy a Fidesz már nem osztja ezeket az értékeket: demokrácia helyett illiberális államot épített, hatékonyan működő piacgazdaság helyett félfeudális oligarchikus gazdasági rendszert hozott létre, és a nyugati kapcsolatok megerősítése helyett a keleti despotikus hatalmakkal alakított ki baráti kapcsolatokat.

>A migrációval kapcsolatos kérdéseket pedig leginkább a Fidesznek kellene feltenni. 2015-ben a Fidesz-kormány döntött arról, hogy a kiskunhalasi laktanyában menekülttábor létesüljön. Ugyancsak a Fidesz-kormány kezdeményezte, hogy a baranyai Martonfán hozzanak létre menekülttábort. Emellett a kormány titokban befogadott 1300 menekültet, illetve a letelepedési kötvénnyel további 20 ezer külföldit, teljesen ellenőrizetlenül – csak az volt a fontos, hogy fizessenek érte.

>A Fidesz miatt Pécs 3 év alatt végzetesen eladósodott és rosszul működik, tele van korrupciós ügyekkel az Eliostól a Tükebuszig. Az előbbiekről és minden másról is örömmel leülök egyébként Csizi Péterrel egy vitára. Nem szükséges a fideszes lakájmédia közvetítése, Csizi Péter pedig elfogadja a kihívást, ha úriember és van mondanivalója a pécsieknek.

 

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL