A cikk a hirdetés után folytatódikElmarad a szombatra tervezett szimpátiatüntetés- és zenélés a zamárdi PartyFészekért. A város polgármestere ugyanis a március 26-i képviselő-testületi ülés elé viszi a Balaton-parti zenés szórakozóhely fennmaradásának témáját.

Ahogyan korábban megírtuk, a zamárdi önkormányzat március végéig adott haladékot a PartyFészek elbontására. Az egységgel kötött tízéves bérleti szerződés lejárt, s a zamárdi képviselő-testület úgy döntött: az elmúlt évtized során felmerült panaszok miatt nem kívánja azt meghosszabbítani, ezért az egységet elbontatták volna.

A PartyFészek  nevű egységet, amely a fiatalok körében kultikus afterezőhelynek is számít,  az omegás Benkő László (aki nem mellesleg Zamárdi díszpolgára) fia, Benkő-Benczúr Balázs üzemelteti.

A bontási határozat hírére számos hazai előadóművész, illetve együttes jelezte szolidaritását, s március 17-re, szombatra szimpátiatüntetést és -zenélést hirdettek.

Amiről azt írtuk, hogy egy kisebb fesztivállal is felérne a névsor alapján!

A buli azonban elmarad, ezt maga  Benkő-Benczúr Balázs jelentette be a ?Mentsük meg a PartyFészket? Facebook-oldalon.

 

?Áttörés! A sok támogató hangnak köszönhetően a polgármester tárgyalást kezdeményezett a PartyFészek jövőjéről. A megbeszélés során ígéretet kaptunk arra, hogy március 26-án a képviselő-testület újra döntést hoz a fennmaradásról. Várakozva tekintünk a döntés elé. A szimpátiatüntetést így elhalasztjuk? – szól a bejegyzés.

 

Kérdésünkre Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere (független) is megerősítette a tárgyalások hírét.

 

?Leültünk Benkő Lászlóval, Benkő-Benczúr Balázzsal és az ügyvédjükkel, hiszen már csak díszpolgárunkra való tekintettel sem engedhetjük meg magunknak, hogy ne a megoldást keressük? – így a városvezető.

 

Hozzátette, hogy a megbeszélés során újra elmondta, egyetlen lehetősége a PartyFészek fennmaradásának, az a terv, amit Zamárdi főépítésze is támogat. Azzal ugyanis egy minőségi vendéglátóhely jönne létre, más, dzsesszes zenei stílussal. Az elmúlt tíz évet ugyanis véglegesen le kívánta zárni a városvezetés, és ez a döntés ma is él. Azok az állapotok nem térhetnek vissza, amik korébban voltak, fogalmazott. Ígéretet tett azonban arra, hogy a március 26-i testületi ülésre beviszi a témát, s ha a képviselő-testület lát lehetőséget a fennmaradásra, akkor utána kezdődhetnek konkrét tárgyalások az új szerződésről. Abban is megállapodtak, hogy a szimpátiatüntetés helyett inkább egy közös szezonindító koncertet szerveznek Benkő László 75. születésnapjára, annak ugyanis jobb üzenete lenne.

Benkő-Benczúr Balázs írásban válaszolt érdeklődésünkre. Ezt írta:

?A polgármester megkapta az általunk felvázolt lehetséges javaslatot, tervezetet. Nagyon tisztelettudó levelet írtunk, rendkívül széleskörű és kiemelkedő ajánlattal, melyben felajánlottuk, hogy tüntetés helyett inkább egy nagy Örömünnepet tartsunk a megbékélés jegyében szezonnyitásként, június 12-én, édesapám 75. születésnapját összekötve Zamárdi város 10 éves ünnepével, amiért egyébként személyesen is sokat tett. Ugyanavval a kiemelkedően magas színvonalú programsorral, akik szeretetükkel a szimpátiatüntetésen is részt vettek volna, teljes napos ingyenes programmal, melyre meghívjuk Zamárdi apraja-nagyját, természetesen a Polgármesteri Hivatalt is. Megfelelve eközben minden egyes feltételnek, melyet ők felénk támasztottak. Reménykedünk és bízunk a polgármester szavában!?

KategóriákMETÁL