Megyeszerte lesznek megemlékezések és beszédek az ünnepen.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz 1848/1849-es forradalom és szabadságharc kitörésének 170. évfordulóján, március 15-én Pécsett a Széchenyi téren tartanak emlékezést és ünnepséget, 10.30-tól.

Beszédet mond Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő.

A Kossuth téren is lesz ünnepség, ott délben kezdődik a program, a nap egyik leglátványosabb része pedig az lehet, amikor 17 órától lovasok a Kossuth térről a 48-as térre vonulnak. A 48-as téri megemlékezés 18 órakor kezdődik.

A szokásos ünnepi koncert idén is a Kodály Központban lesz, Páva Zsolt pécsi polgármester Pécs Város Kulturális Nagydíját ott adja majd át a kitüntetettnek.

Komlón már reggel 9-kor elkezdődött a megemlékezés a Kossuth-emlékhelyen, 9.30-tól ünnepi szentmise kezdődik a katolikus templomban, 10.45-kor pedig a színházban mond beszédet Polics József polgármester, az ünneplők onnan vonulnak a  a Petőfi-szoborhoz koszorúzni.

Szigetvárott 14 órától kezdődik az ünnepi műsor a Kossuth téren, beszédet mond Vass Péter polgármester.

Siklóson délelőtt tízkor kezdődik a program, a ?48-as téren.

Pécsváradon fél 10-kor koszorúznak a Szentháromság téren, a Hegedűs Imre emléktáblánál, 10-től a Kossuth téren lesz műsor.

Harkányban 15 órától kezdődik az ünnepség a Kulturális és Sportközpontban. Baksai Tamás polgármester mellett Nagy Csaba, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke is felszólal.

Villányban 18 órától kezdődik az ünnepség a Művelődési Házban, majd fáklyás felvonulás lesz az Eislingen térről indulva.

KategóriákMETÁL