Ami igazából nem is nagy tétel, ahhoz képest, hogy mikre szokott csuklóból sokkal többet költeni a kormány.

A cikk a hirdetés után folytatódikTegnap még “csak” egy államtitkár és a Semmelweis Egyetem rektora fotózkodott a Liszt Ferenc Repülőtéren, de ma már Orbán Viktor személyesen ment pakolgatni a Kínából megrendelt szállítmányt. Kesztyűt és maszkot ugyan nem viselt, de ezt annak is betudhatjuk, hogy mások elsőbbséget élveznek. Bár a kormány kommunikációjában nem igazán szerepelt, de azt a tegnapi hírekből már sejteni lehetett, hogy a beszerzést a Semmelweis Egyetem bonyolította le. Erről később egy közlemény is megjelent az egyetem oldalán. Akárcsak a mai szállítmánnyal kapcsolatban.

Az európai uniós közbeszerzési értesítőből az is kiderült, hogy ezeket hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárás keretében bonyolították le, a szerződések megkötésének időpontja mindegyik esetben március 16. volt.

A COVID tesztek beszerzése c. közbeszerzés értéke nettó 1,4 milliárd forint volt. Ennek keretében 100 000 db antitest-alapú gyorstesztet, és 30 000 db PCR-alapú tesztet és izoláló kitet lehetett beszerezni. Előbbit a CECZ Közép-európai Kereskedelmi és Logisztikai Együttműködési Övezet Korlátolt Felelősségű Társaság szállíthatja, míg a 30 ezer PCR-alapú tesztet a “KROMAT” Műszerforgalmazó Kft.

Egy másik hirdetmény szerint, a “Védőeszközök beszerzése – A” keretében a Semmelweis Egyetem:
– 700 000 db 3PLY (három rétegű) sebészi maszkot,
– 200 000 db FFP2 minősítésű maszkot,
– 100 000 db arc-pajzsot, valamint
– 25 000 db egészségügyi védőruhát (overál) rendelt meg.
Szintén a KROMAT” Műszerforgalmazótól. Ezek együttes értéke nettó 1 milliárd forint.

Egy harmadik hirdetmény szerint, a Védőeszközök beszerzése – B keretében:
— 2 000 000 db 3PLY (három rétegű) sebészi maszk,
— 500 000 db FFP2 minősítésű maszk,
— 300 000 db Izolációs ruha,
— 100 000 db Orvosi szemüveg,
— 100 000 db Sapka,
— 100 000 db Egészségügyi védőruha (overál),
— 2 000 db Érintésmentes digitális hőmérő megrendelésére került sor.
A beszerzés összértéke nettó 1,5 milliárd forint, amit a CECZ Közép-európai Kereskedelmi és Logisztikai Együttműködési Övezet Kft. szállíthat le.

Egy negyedik hirdetményt is találtunk, ami fertőtlenítőszerek beszerzéséről szól. A szintén tárgyalásos eljárás értéke nettó 390 millió forint, amit a Florin Kft. nyert el és így szappan, kéz- és felületfertőtlenítőket szállíthat.

Az ötödik koronavírus-elleni védekezést segítő beszerzés keretében 56 db NIV és 140 db IV lélegeztető gépet is vásárolt a SE, ennek összértéke 3,25 milliárd forint, ami annak tükrében érdekes, hogy eredetileg 1,3 milliárd forintra becsülték. Ezt is a CECZ Közép-európai Kereskedelmi és Logisztikai Együttműködési Övezet Korlátolt Felelősségű Társaság nyerte.

KategóriákMETÁL