Amikről március 15-én beszélt Orbán Viktor, a jogira, erkölcsire és politikaira. Pedig a legilletékesebbeket kerestük, Havasi Bertalant, a kormányfő sajtófőnökét, illetve a miniszterelnökség sajtósait az elhíresült, nem éppen ünnepi bejelentéssel kapcsolatosan. A részletekre voltunk kíváncsiak, hiszen fontos, sokakat, talán túlságosan is sokakat is érintő, aktuális és közérdeklődésre számot tartó ügyről van szó. A sajtó pedig ilyen ügyekben ne legyen tétlen, tegye fel a fontos kérdéseket!

A cikk a hirdetés után folytatódikA Szabad Pécs rögtön a beszéd másnapján múlt pénteken elküldte a kérdéseit, hogy hétfőn az elsők közt olvashassák a négynapos hétvégéről visszatérő közszolgák. 

Megkeresésünkben leírtuk,hogy nagy vihart kavart a miniszterelnök március 15-i ünnepi beszédében ez a  rész:

 

“A választás után természetesen elégtételt fogunk venni, erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is”.

 

Kérdéseink ezért a következők voltak

 

1. Az elégtétel lebonyolítására a IV. Orbán-kormány a jelenlegi információk szerint kíván-e kiírni közbeszerzést?

2. Lehetségesnek tartják-e, hogy a végrehajtásra EU-s pályázati forrást is felhasználhatnak?

3. Kivételt tesznek-e ezzel a fontos üggyel, és lehetséges lesz-e a program finanszírozására TAO-pénzt utalni?

 

Mert, hát képzeljék el, h Orbánék nyernek április 8-án, netán még kétharmaddal is, akkor utána nem sokkal már meg is jelenhetne a kiírás, mondjuk valami európai uniós alapból jövő pénzért kelhetne versenyre Tiborcz és Mészáros vagy a Tiborcz és Mészáros a Matolcsy és uncsitesói-val. Bánki Erikék meg kipótolhatnák a kormányzati részt, a TAO-pénzek becsatornázásával.

 

Ha kapunk választ, frissítjük cikkünket.

KategóriákMETÁL