Április 30-ig mégiscsak el kell bontani a Benkő-Benczúr Balázs (az omegás Benkő László fia) által üzemeltetett Balaton-parti PartyFészket – így döntött a zamárdi képviselő-testület, mely leszavazta, hogy napirendre kerüljön Csákovics Gyula polgármester (független) javaslata az önkormányzat és a szórakoztató egység tulajdonosai közötti egyezkedésről. Ezek után új tiltakozó koncertet szerveznek – reagált a hírre a ?Mentsük meg a PartyFészket? Facebook-csoport.

A cikk a hirdetés után folytatódikAhogyan a Szabad Pécs megírta, eredetileg március 17-re hirdetettek szimpátiatüntetést- és zenélést a zamárdi Balaton-partra a PartyFészek fennmaradása érdekében, melyet e dátum előtt néhány nappal azért fújtak le, mert Csákovics Gyula zamárdi polgármester egyeztetést kezdeményezett Benkőékkel, melyen arra tett ígéretet: a képviselő-testület elé viszi az egység fennmaradásának kérdését. Előzőleg ugyanis a balatoni kisváros testülete úgy döntött: nem hosszabbítja meg a PartyFészek lejáró tízéves bérleti szerződését, az évtizedes lakossági panaszok miatt. A megállapodásban az szerepel: ez esetben az egységet el kell bontania az üzemeltetőnek. A bontás határidejét március 31-ében jelölte meg az önkormányzat.

A Party Fészek üzemeltetői által várva-várt zamárdi képviselő-testületi ülés időközben, a napokban lezajlott. Azt követően Csákovics Gyula a Szabad Pécsnek azt mondta, hogy a testület 5-2 arányban leszavazta a téma napirendre vételét, tehát még tárgyalni sem volt hajlandó az esetleges egyezségről az üzemeltetőkkel. 

?Én a napirendre vételre szavaztam, de a polgármesternek is csak egy voksa van – mondta a városvezető. – Csupán arról született döntés, hogy április 30-a legyen a bontás új határideje. Emberileg sajnálom, hogy így történt, megértem azonban azokat a képviselőket, akik úgy vélték: oly mértékben elmérgesedett a viszony a PartyFészek üzemeltetői és az önkormányzat között (cikkek a bulvármédiában, barátságtalan Facebook-üzenetek), hogy nem kívánják újratárgyalni az eredeti döntést. Mely mögött tízévnyi panaszáradat van, nem pusztán egy zajmérés. Azon magam is csodálkozom, hogy az ülés előtt a PartyFészek jogi képviselője azzal kereste meg az önkormányzatot: idén nyáron még, egy szezonra működtetnék az egységet. Holott nem sokkal korábban abban maradtunk Benkő Lászlóval és fiával: csak úgy képzelhető el a fennmaradása, ha minőségi szórakozóhelyet ?varázsolnak? belőle. Azt gondoltam, hogy ezt megértették…?

 

Csákovics Gyula hozzátette: polgármesterként már csak díszpolgárukra, Benkő Lászlóra való tekintettel sem tehette meg, hogy nem a megoldást keresi:

 

?én hajlottam volna az egyezkedésre, a képviselő-testület többsége azonban ezt másként gondolta?. 

 

Megkérdeztük a polgármestert, mi történik, ha április 30-ig Benkőék nem bontják el egységüket. ?Ez esetben az önkormányzat dózeroltatja el, a költségükre? – felelte, s megjegyezte: a Benkő László 75. születésnapjára tervezett júniusi közös koncert (erről is megállapodtak ugyanis a testületi ülést megelőző tárgyalásukon) helyszínéül a város fölajánlja rendezvényterét.

A PartyFészekben azonban a jelek szerint ma már másféle koncertben gondolkodnak? Benkő-Benczúr Balázs külföldön tartózkodik, tőlünk értesült a kedvezőtlen döntésről és azt írta: csak azt követően nyilatkozik, ha megkapja az önkormányzat hivatalos értesítését.

A ?Mentsük meg a PartyFészket? Facebook-oldal azonban már reagált.

?Nagyon becsapottnak érezzük magunkat, hisz volt egy szándék és ígéret a polgármester úr részéről, hogy újratárgyalják az ügyet és milyen feltételeket kérnek cserébe az újbóli engedélyezéshez – írják. – A PartyFészek vállalta, hogy ezeket a feltételeket teljesíti – amúgy ezek nem voltak túlzóak, illetve teljesíthetetlenek. Becsapottnak érezzük magunkat; noha tudtuk, hogy ez nem jelent automatikus zöld utat, de arra nem voltunk felkészülve, hogy még napirendre sem kerül. Úgyhogy emiatt az ünnepek után újra kezdjük szervezni a tiltakozó koncertet és határozottabb tiltakozó megmozdulásra is készülünk…?

 

KategóriákMETÁL