Berkecz Balázs, az Együtt alelnöke kezdeményezte a Baranya 2-es számú választókerületben pénteken, miután megjelent a Közös Ország Mozgalom által megrendelt nem reprezentatív, de személyes megkérdezésen, ezerfős mintavételre alapuló felmérés eredménye. Az Együtt politikusa egy körzetben, a sajátjában kezdeményezett, de abban egészen biztosak vagyunk eddigi beszélgetéseink, a már lezajlott kampányesemények, választási programok és netes csevegések alapján, hogy a választók döntő többsége ezt jó ötletnek tartja, sőt óhajtja, sőt nem csak egy körzetben.     

A cikk a hirdetés után folytatódikAmi egyébként azt hozta ki, hogy a legerősebb ellenzéki jelölt Hohn Krisztina, Mánfa polgármestere, az Új Kezdet alelnöke, aki az LMP színeiben indul a választáson a két párt választási együttműködésének eredményeként. Ugyanakkor tőle alig van lemaradva Nagy Ferenc (DK), s nincs messze Gyimesi Gábor (Jobbik) és Berkecz Balázs sem. Persze csak a számukra legkedvezőbb, indirekt becslés szerint, s csak akkor, ha Hoppál Péter ellen egyetlen ellenzéki jelöl indul.

Berkecz a blogján is megírta a kezdeményezését, amely szerint azt szeretné, ha a jelöltek zöld asztal mellé ülnének, és megegyeznének egy talpon maradó ellenzéki jelöltben.

 

?Remélem, hogy a Baranya 2-es körzetben minden ellenzéki képviselő-jelölt közös célja az, hogy ne Hoppál Péter, és ne a Fidesz nyerje a Baranya 2-es körzetben a választást, a hibahatárokat is figyelembe véve – egyértelműen kijelenthető, hogy bármelyikünk le tudja győzni Hoppált, ha egyedül áll vele szemben. Beszélgetésre hívtam a pécsi ellenzéki képviselő-jelölteket: Hohn Krisztinát (LMP), Gyimesi Gábort (Jobbik), Körömi Attilát (Momentum) és Nagy Ferencet (DK).?

 

A péntek délelőtti e-mailes megkeresés óta, a péntek koraesti állapot szerint egyelőre csak a jobbikos Gyimesi Gábor jelzett vissza Berkecznek. Az Együtt politikusa arra utalt egyébként, hogy az adatok vélhetően még a KOM által megrendelt felmérésben is torzak, az ellenzéknek több szavazata lehet, a Fidesznek kevesebb, így ha lesz egy ellenzéki jelölt, akkor gyakorlatilag bármelyik ellenzékinek valós esélye van ebben a választókerületben megverni a fideszes indulót, még ha a konkrét számok most mást is mondanak, elég csak ehhez Hódmezővásárhelyre gondolni, ahol az előrejelzett 60-40 százalékos fideszes győzelem helyett majdnem 20 százalékos ellenzéki győzelem született.

KategóriákMETÁL