Mellár Tamás pedig hivatalosan is legyőzte Csizi Pétert. Megvan a 2018-as országgyűlési választás száz százalékos végeredménye. Mellár Tamás megduplázta előnyét Csizi Péterrel szemben.

A cikk a hirdetés után folytatódikMúlt vasárnap kb. 600 szavazat volt a különbség, ez az előny mostanra, a külfödön dolgozó baranyaiak szavazatait is számolva 1286 szavatra nőtt.

Mellár Tamás egyetlen függetlenként került be a Parlamentbe, a szavazatok 39,26 százalékát megszerezve, ami 21 988 szavazatot jelentett neki. Csizi Péter (Fidesz-KDNP) 36,97 százalékot, 20 702 szavazatot szerzett. Fogarasi Gábor (Jobbik): 14,08 százalé:k, 7887 szavazat; Keresztes László Lóránt (LMP) 5,46 százalék, 3059 szavazat; Nemes Balázs (MOMENTUM): 1,81 százalék, 1011 szavazat.

Mint azt előre elmondták, a Nemzeti Választási Iroda összesítette a külföldről érkezett szavazatokat is szombatra, illetve vasárnap hajnalra. Eszerint a Fidesznek pont megvan a kétharmada, 133 képviselője jutott be az új magyar parlamentbe, ami azt is jelenti, hogy az utolsó listás hely L. Simon Lászlóé, aki a hetvenötödik volt. Az utána következő tizenegy politikus egyéni mandátumot szerzett, a Fidesz országos listáján a nyolcvanhetedik helyre került Csizi Péter pedig éppenhogy, de kiesett a parlamentből azzal, hogy a Fidesz elveszített egy szavazatot (134-ről ismét 133 lett a bejutók száma) a legvégén a külföldön dolgozó magyarok szavazataival.

A négy választókerülettel rendelkező Baranyának így egyelőre hét képviselője van a T. Házban: az egyéniben mandátumot szerzett Mellár Tamás, Hoppál Péter, Nagy Csaba és Hargitai János mellett pártlistáról jutott be Bánki Erik, Tóth Bertalan és Keresztes László Lóránt is.

KategóriákMETÁL