Amit egy Bánki Erikhez közeli vállalkozó fizethetett a Hír TV információi szerint. Nagy Csaba pedig ammiatt nem mehetett el mégsem a falu hatalmas bulijába, mert a Szabad Pécs előre megírta az eseményt. Utánunk egyébként a Pécsi Stop is beszámolt a tervezett főzésről és dínom-dánomról. Habár lapunk szerdán este kapott olyan információt, hogy a tévések távozása után mégiscsak megjelent a faluban a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke, képviselőjelölti pozíciójában.

A cikk a hirdetés után folytatódikÉs, hát ahhoz (sajnos) nem kell túl sok mozaikdarabot jó helyre tenni, hogy összeálljon, hogy Alsószentmártonban szerdán délutántól kampánybuli volt.

Az látszik a Hír TV felvételein, hogy ?a buli? nem volt elmaszatolva, a fellépők megdolgoztak a pénzükért, a szinte tisztán cigányok lakta Alsószentmártonban élő falubeliek pedig jól érezték magukat. Az egyik szervezőnek, irányítónak az a helyi képviselő tűnt, aki húsvét előtt a Facebook-on köszönte meg Nagy Csabának az ünnep előtti ajándékot. A videón látható, hogy egy helyi asszony Nagy Csabának köszön meg egy állítólag megkapott és állítólag a pécsi politikustól kapott tízezerforintos utalványt: ?az Isten áldja meg érte? – így hálálkodik a hölgy.

És tényleg: az Isten áldja meg érte, mi is így gondoljuk, majdnem.

 

 

 

 

 

?Orbán embere?, ?Bánki embere?

Annak a már említett sajtóinformációnak, hogy nagy Grófo és (mint a helyszínen kiderült) fia, Gyémi (ő kis Grófo testvére, és ezek szerint szintén a mulatós bizniszben utazik) fellépésének számláját és a tavaszi búcsú-szerűséget tényleg egy Bánki Erikhez köthető vállalkozó fizethette, alátámaszthatja az a fideszes körökből származó pletyka, hogy Nagy Csaba ?Bánki Erik embere?. Minderről azért beszélt érdekességképpen korábban nekünk több, neve elhallgatását kérő fideszes, merthogy többen meglepőnek tartották, hogy Tiffán Zsolt után, akit ?Orbán Viktor emberének? tartottak, ebben a választókerületben nem ?Orbán embere?, hanem ?Bánkié? indulhatott. A Fidesz több olyan baranyai politikusával, vagy hozzájuk közel álló, a párt megyei belső ügyeit ismerő ember is azt állította (de kérte informátorként azt, hogy ne írjuk le, kivel beszéltünk erről) ugyanis, hogy ? Baranyában legalábbis – van egyfajta ilyen felosztás a képviselő-jelöltek nevezésében. Például a parlamenti képviselőségtől elköszönő Tiffán Zsoltot egyértelműen Orbán, Csizi Pétert pedig egyértelműen Bánki emberének nevezték lapunknak.

KategóriákMETÁL