PÉCS-BUDAPEST Tisztázza magát Páva Zsolt, Csizi Péter és Hoppál Péter! – mondta a baranyai Szakács László, az MSZP frakcióvezető-helyettese kedden Budapesten, a pécsi buszbeszerzésről tartott sajtótájékoztatóján. FRISSÍTVE: REAGÁLT A PÉCSI FIDESZ, MÉG KEDDEN!!

A cikk a hirdetés után folytatódikA Szabad Pécs írta meg tegnap elsőként, hogy holland és magyar nyomozás is folyik a használt holland Volvo buszok önkormányzati megvásárlásának gyanús körülményei miatt. 

Szakács László tegnap a fővárosban elmondta, amiről már ma délelőtt hírt adtunk: az eljárás a holland nyomozó hatóságok jelzése után indult. Szakács elmondta, a buszokat beszerző Tüke Busz-hoz közérdekű adatigényléssel fordult, de a cég nem adta ki a kért adatokat, ezért pert indított, hogy kiderüljön, mi alapján került 3,5 milliárd forintba az a buszbeszerzés, amelyre korábban 2,8 milliárd forintos ajánlatot is kapott a város. Szakács László kifejtette: a Volvo Hungária Kft. 2014 decemberében kereste meg a baranyai megyeszékhelyet 115 használt hollandiai busz beszerzése miatt 2,8 milliárd forint értékben. 2015 februárjában aztán 3,5 milliárd forintra írták ki a közbeszerzését. Pécs egy közvetítőcéget is igénybe vett az ügylethez.

Az ellenzéki politikus a sajtótájékoztatón azt firtatta, miért kellett bevonni egy közvetítőcéget, s hogy mit tudtak erről az ügyletről a pécsi politikusok. Páva Zsolt polgármestert és a város két fideszes országgyűlési képviselőjét, Csizi Pétert és Hoppál Pétert arra szólította fel, hogy tisztázzák magukat. FORRÁS: mszp.huAz MSZP sajtóosztálya Szakács László kérésére a következő kiegészítést küldte a Szabad Pécsnek: “Arra hívjuk fel az ügyészség figyelmét, indítsanak közérdekű keresetet annak megállapítására, hogy a szerződés részben vagy egészben a jó erkölcsbe ütközik-e. Az ügyészség perelje vissza a 700 milliós túlárazást a pécsieknek, ezzel is kiköszörülve azt a csorbát, hogy sajtóhírek szerint a holland ügyészség hívta fel a figyelmet a nyilvánvaló jogsértésre.”

 
 
FRISSÍTÉS, 23.45
 
Nem kapkodta ugyan el a dolgot, de még kedden, nem sokkal éjfél előtt elküldte Szakács László sajtótájékoztatójára a maga reagálását a pécsi Fidesz. Sok meglepetés nincsen benne, felbukkan az elmúltnyolcév, Tóth Bertalan és a kézzel írt (BAROMI MAGAS ÖSSZEGRŐL SZÓLÓ) számla is, de legalább nem mondhatja senki, hogy amit ma megtehettek, azt nem tették meg. Ránk sem, mert azonnal ki is tesszük, teljes terjedelmében, ÍME:
 
A Fidesz Pécsi Elnökségének közleménye:
?Van egy sajátos bája annak, amikor a Magyar Szocialista Párt szólal meg a pécsi buszközlekedés ügyében. Ennek a pártnak a tagjai ugyanis többek között azért is felelősek, hogy kis híján összeomlott Pécs közösségi közlekedése.Sok van a rovásukon.

  1. A Magyar Szocialista Párt politikusai hagyták, hogy a pécsi buszok hosszú évek alatt teljes mértékben leamortizálódjanak.
  2. A szocialista városvezetés idején szervezték ki a pécsi buszközlekedést egy külső cégbe, ahonnan egy kézzel írt számlával a pécsi buszokat eltulajdonították.
  3. Mindezekkel az ügyletekkel jelentős, 1,7 milliárd forintos anyagi kárt okoztak a pécsieknek.
  4. A szocialisták soha nem támogatták a pécsi buszközlekedés fejlesztését, csak azt nem tudni, hogy miért?

Az sem véletlen, hogy a mai sajtótájékoztatót Szakács László és nem Tóth Bertalan tartotta. A magyar bíróság ugyanis egy jogerős ítéletben tett olyan kijelentést, hogy Tóth Bertalan pécsi alpolgármesterként tudhatott a pécsi buszok eladásáról, végeredményben elkótyavetyéléséről.Tóth Bertalan emblematikus alakja a pécsi közbeszédben csak ?csokitolvajoknak? nevezett szocialista csoportosulásnak, akik hol milliárdos jutalmazásokkal, hol buszkiszervezéssel rövidítették meg a pécsi adófizetőket”. 

KategóriákMETÁL