A Fidesz pécsi árulásáról és hazugságáról beszélnek Bosnyák András (Baranya 3.) videójában a (tervezett) martonfai menekülttábor kapcsán. A narrátor azonban előtte nagyjából felmondja azokat a leckéket a menekültekről és a bevándorlókról, amiket a Fidesz is mantrált az elmúlt két és fél évben, de aztán arról kezd beszélni, hogy a Fidesz a szövegelésen túl nem sok mindent tett, és valódi javaslatokat sem dolgozott ki. Orbánék egyébként azt mondják erre (mondták korábban, ezekre a felvetésekre), hogy ők építettek a Közel-Keleten iskolát és segélyprogramuk is volt, na és az újjáépítésbe is beszéálltak.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Szabad Pécs meg csak arra lett volna kíváncsi (ezt kérdezni sem kellene persze egy jobb világban), hogy pontosan mennyi pénzt fektettek be ilyen humanitárius célokra a Közel-Keleten, mennyit építésre, és ehhez képest menynit költöttek a gyülöletkampányra. Ki, mely vállalkozói kör végezte a kinti építkezéseket, hogyan lettek kiválasztva, és egyáltalán hogyan is szavazták meg ezeket az ügyeket. Amivel amúgy egyetértünk, a Fidesz-védekezés egyik felével: azzal, hogy a bajt helyben kell kezelni, vagy próbálni segíteni kezelni, de azzal nem, hogy a menekültek és a baj közé egyenlőségjelet lehetne tenni.

Bosnyák András, a Gémesi György-fémjelezte Új Kezdet tagja, és az LMP-UK megállapodás részeként kapott Baranyában indulási lehetőséget. Egyébként abban a választókerületben, amely a leginkább a Fidesznek dől sokak szerint, és a legkevésbé problémás jelölt (Hargitai János, KDNP) indul a kormányzó pártszövetség színeiben. Ugyanakkor ebben a kerületben mások szerint inkább a jobboldali választók vannak többségben, így a jobbikos jelöltnek is komoly esélyei lehetnek, sőt ebből a szempontból Bosnyák sem esélytelen. Pláne, ha lenne visszalépés ma még.A videó viszont tényleg jól van összerakva, és hasonlít arra, amit az egyszeri, Youtube-on zenét hallgató és laptopon filmet néző választópolgár elvárhat, minden viccet félrtetéve. Külön jó pont jár azért (persze egy, magát zöld pártnak /nemzeti zöldpárt??/, hogy a bevándorlás, menekültkérdés kapcsán felemlegetik az európaiak, ázsiaiak és amerikai nagy közös felelősségét, az egyik legfőbb migrációs kiváltó okot: a klímaváltozást. És, hát az is igaz, hogy elviekben a fegyvereket sem Afrikában gyártják, amikkel a háborúkat vívják és kirobbantják.

KategóriákMETÁL