Orbán Viktor nem azt tette, amit az ország értelmesebb és gerincesebb fele várt volna tőle. Igen, biztos vagyok abban, hogy az ország értelmesebb és gerincesebb fele még bízott benne, a korábbiak ellenére is. Ám ő ahelyett, hogy a legmesszebbmenőkig elítélte volna a Figyelő listázását, amellyel felültek a ?2000 Soros-ügynök?-hazugságvonatra, ehelyett képes volt újságírókról beszélni, és biztatni a szolgamédiamunkásokat, hogy csak így tovább. Szerencsére nem így tettek a PTE Állam- és Jogtudományi Karának oktatói és munkatársai, akik egyként álltak ki egyik ?meghurcolt? kollégájuk mellett. És ezzel nem csak gerincből, erkölcsből, de állam- és jogtudományból is példát mutattak egy, jogi karon diplomázó, volt Soros-ösztöndíjas, majd 30 éve politikusként dolgozó embernek.

A cikk a hirdetés után folytatódikA napokan jelent meg a PTE ÁJK oldalán az a közlemény, egyben kiállás számos emberi érték és elv, és elsősorban egyik kollégájuk, Zeller Judit egyetemi adjunktus mellett, amelyért csak kalapot lehet emelni. Zeller Judit is, a TASZ munkatársaként egyik kiemelt, név szerint említett ember volt abban a cikkben, amely az egykoron remek gazdasági hetilapban, a Figyelőben jelent meg, és amely szemezget egy állítólagosan létező kétezerfős listából, amely vélelmezett Soros-ügynököket sorjáz. Tulajdonképen három dolog megállapítható: az egyik, hogy olyan emebreket sorolnak fel, akik különféle módokon és szervezeteken keresztül pénzt/támogatást kaptak Soros Györgyhöz köthető szervezettől/alapítványtól, a másik, hogy ha a többiek is hasonlók azokhoz, akiket személyesen is ismerünk, akkor ez egy nagyszerű embereket soroló lista valójában, a harmadik, hogy egy ilyen listán (ha már van ilye a XXI. században) rajta lenni megtiszteltetésnek számít.

 

Az alábbiakban szó szerint idézzük az eredetileg EZEN AZ OLDALON található közleményt

 

?A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar oktatóinak, kutatóinak és dolgozóinak közleménye:

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának valamennyi oktatója, kutatója és dolgozója megdöbbenéssel fogadta a Figyelő című sajtóorgánumban a közelmúltban megjelent írást, amely az úgynevezett ?Soros-zsoldosokat? listázta. Egyetemi polgárokként mindig kiálltunk és kiállunk a jogállamiság, a demokratikus értékrendszer és az emberi jogok védelme mellett, oktatási tevékenységünk során ezt az értékrendet kívánjuk átadni tanítványainknak. Ezért a listázás és ez által a gyűlöletkeltés valamennyi formáját mélységesen elítéljük.

Karunk szolidaritásáról biztosítja dr. Zeller Judit adjunktus asszonyt, akit a cikk név szerint említ. Kolléganőnket odaadó családanyaként ismerjük, aki lelkiismeretes oktatói tevékenysége mellett, civil szervezetben betöltött funkciójából eredően az alapvető jogaiban sértett emberek érdekeit védi, munkája során önzetlenül dolgozik azért, hogy mindenki a lehetőségeihez képest segítséget kaphasson alapjogait ért sérelmeivel összefüggésben. Bár maximálisan támogatjuk a véleménynyilvánítás és a sajtó szabadságát, de valljuk és oktatjuk azt is, hogy a sajtó nem lehet eszköze a gyűlöletkeltésnek.

Teljes támogatásunkról biztosítjuk kollégánkat, és bízunk benne, hogy a jövőben az ilyen és ehhez hasonló gyűlöletkeltésre alkalmas írások nem jelennek meg.

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának oktatói, kutatói és dolgozói”

KategóriákMETÁL