Ezt Hoppál Péter kulturális államtitkár jelentette be szerdán Pécsett sajtótájékoztatón. A legkisebb falvak évi 1,5 millió forint helyett 1,8 millió forintot kaphatnak.

A cikk a hirdetés után folytatódikEz az a minimum összeg, amelyet azok a falvak is megkapnak, amelyeken nem él elegendő ember ahhoz, hogy korábban az 1,2 millió forintot, idén pedig az 1,8 millió forintot elérje a fejpénz, amely lakosonként és évente 1100 forint. Korábban, 2010 előtt nem volt ilyen minimum összeg, így például egy 300 fős település 330 ezer forintot fordíthatott kultúrára ebből a célzott támogatásból, később a fent említett 1,2 milliót, idéntől 1,8 milliót.

Hoppál Péter azt mondta, hogy ez a változás minőségi ugrást is jelent, végre a legkisebb falvakban is van lehetőség olyan rendezvények megtartására, melyen megjelenhet egy minőségibb kulturális tartalom. Ahelyett, hogy van egy évente egyszeri falunap, kannás borral, magnóból üvöltő zenével, és a nap végére mindenki elbódul, és ez az év úgymond kulturális eseménye. 

A kulturális államitkár azt is megjegyezte, hogy három minisztérium együttműködésének köszönhetően (Emmi, Gazdasági és a Belügyminisztérium) a megyei jogú városok kulturális normatíváját is emelni tudták 400 forintról 450 forintra személyenként és évente.

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL