Elfogyott a vonatpótló busz pénteken este a Budapest-Pécs viszonylaton, úgyhogy, aki nem az elején ért Kelenföldre, annak bizony nem jutott hely, és már csak azt mondták neki, hogy sajnos ma már nem is lesz, értesült a hírről a Szabad Pécs. Nekik szereztek ?vonatpótló vonatokat?.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Kb. ötven embernek kellett vészforgatókönyvet kitalálni a vasúttársaságnak a buszhiány miatt, ebből lett egy olyan menetrendszerinti vonatra való átirányítás, amelllyel eljutottak végül Százhalombattára, ahonnan már a ?rendes? InterCityn lehetett továbbutazni Pécs felé. Ez viszont azt is jelentette, hogy azoknak is várniuk kellett a lemaradókra, akiknek amúgy még jutott vonatpótló busz. Olvasónk lánya azt a tájékoztatást kapta/hallotta, hogy valószínűleg a szokottnál többen váltottak jegyet a vonatra, emiatt alakulhatott ki az, hogy nem volt annyi busz, ami minden fizető utast el tudott volna vinni Százhalombattáig, ameddig (és ahonnan) jár a vasúti pályafelújítás miatt a Pécs-Budapest közti szerelvény – várhatóan ez a munka a nyár végig elhúzódik majd.

Tudni kell azt is, hogy a vonatpótló buszokon kizárólag ülőhelyet lehet  igénybe venni, állva senki sem utazhat, sőt, menet közben sem szabad felállni, és mondjuk egy ismerős mellé állni, úgy beszélgetni, vagyis azt azért lehet elviekben kalkulálni, hogy legfeljebb hány ember utazhat egy vonatpótló buszjárattal.

Az ünnep után lapunk megkeresi a MÁV-ot, és érdeklődik erről az esetről is, rákérdezve arra, hogyan fordulhat elő ilyen eset, illetve a folyamatban lévő felújításról is megpróbáljuk megtudni a legfrissebb információkat a vasúttársaságtól.

KategóriákMETÁL