Az ember, aki egy olyan csomagról lett híres, amelyet mindenki szidott annak idején, majd később kb. mindenki rájött itthon is (főleg a külföldi méltatások, elismerések miatt), hogy segített, nem kicsit az akkori magyar gazdaságon, immáron MoMa alapító-elnökként tart este hattól előadást és vesz részt egy fórumon a pécsi Vasutas Művelődési Házban. Az estének van egy kis pikantériája is.

A cikk a hirdetés után folytatódikMégpedig az, hogy éppen abban az időpontban van az esemény kezdete, mint a Corso Hotelben Mellár Tamás és Kész Zoltán beszélgetése. Ismert ugyanis, hogy a napokban derült ki – éppen a Szabad Pécs hozta elsőként a hírt ?, hogy nem lesz MoMa-jelölt jövő tavasszal Mellár Tamás. Úgy volt, hogy az ő jelöltjük lesz a neves pécsi közgazdász-statisztikus, legalábbis Bokros-pártjában is ezt gondolta mindenki, de ő függetlenként indul 2018-ban (nem a Baranya 1-ben, hanem a Baranya 2-ben), és kéri ehhez a demokratikus ellenzék támogatását. Ezt követően jelent meg a hír, hogy a MoMa nem jelöli Mellárt, de ha az ellenzéki összefogás pártjai jelöltjeként indul, akkor a MoMa támogatására is számíthat.

Szóval ilyen előzmények után többekben felmerült, hogy esetleg Bokros Lajosék ?rászerveztek? a Corso Hotelben lévő előadásra, de Tukora Gábor pécsi parlamenti képviselőjelölt, a MoMa elnökségi tagj azt mondta, több hónappal ezelőtt szerevezék le ezt az időpontot, egy olyan megbeszélésen, ahol több más ellenzéki párt embere mellett Mellár Tamás is jelen volt, sőt volt olyan terv is, hogy a pcési közgazdász beszélget a Bokros-csomag névadó-kidolgozójával. Mivel a MoMa közéleti sorozatának első előadásán is Mellár volt a beszélgetőparnere első meghívott vendégüknek. Szóval teljesen véletlen, hogy két ellenzéki rendezvényis lesz ugyanabban az időben Pécsett.

Bokros Lajos egyébként egy arról beszél majd, hogyan lehetne szerinte gazdasági csoda Magyarországon. Szóval, aki erre kiváncsi, vagy a ’94-es bajszáról is híressé vált pártelnökre, annak a Vasutasban van a helye csütörtökön este.

Csütörtökön tehát politikai nagyüzem lesz Pécsett, sőt a közgyűlési ülés is lesz délelőtt kilenctől a városházán, elég sok érdekes napirenddel – természetesen a legfontosabbakról beszámolunk napközben.

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA. A RÉSZLETEK ITTOLVASHATÓK

 

KategóriákMETÁL