Nem mindennapi történetet posztolt ki egy órája a Facebook-oldalára az Országos Mentőszolgálat. Egy baranyai településre vonultak ki a mentősök egy családi házhoz, egy fiatal lány kért segítséget súlyos hasi fájdalmakra panaszkodva. A mentők kiérkezésekor derült ki, hogy terhes, de nem is tudott róla. Szerencséje volt, hogy kihívta a mentőket, mert a szülés is beindult.

A cikk a hirdetés után folytatódik Pedig elmondása szerint a fiatal lány a hasi fájdalmaival tegnap már járt a háziorvosánál is. A lány a mosdóban volt, amikor a mentősök kiérkeztek.

 

A Szabad Pécs értesülése szerint a Pécsváradhoz közeli Lovászhetényben történt az egészen rendkívüli, de szerencsésen végződő eset. Tudomásunk szerint a mentésre kedden, a kora reggeli órákban került sor. Lapunk úgy tudja, hogy egy kifejezetten jómodú családnak a még középiskolás, kissé lánya a kismama, és valóban nem tudta, hogy terhes. Úgy tudjuk, a fiatal hölgy egy kissé teltebb alkatú, talán ezért nem tűnt fel senkinek, hogy a hölgy állapotos lehet. Úgy tudjuk, a baba kislány és koraszülött, a magzat a Szabad Pécs információi szerint körülbelül héthónapos lehetett, amikor kedden reggel az édesanyja világra hozta.

 

Egészen döbbenetes meglepetésként azonban a mentőorvosi vizsgálat közben a fiatal lány újszülöttet hozott világra. Ráadásul a baba nem sírt fel, így azonnal meg kellett kezdeni az újraélesztését: fél perccel késpbb a baba megmozdult, levegőt vett és sírni kezdett. Az anyát mentőhelikopter, az újszülöttet koraszülött mentőegység szállította ellátás után kórházba.

 

 

KategóriákMETÁL