Az ügyvezető, Vincze Balázs szerdai közlése után a pécsi művész is bejelentést tett, az Alföldi Róbert főszereplésével futó színházi előadás letiltása miatt ő is letiltotta a műveinek a felhasználását a ZSÖK-nek.

A cikk a hirdetés után folytatódikWeber Kristóf nem a személyes, hanem a hivatalos Facebook-profiljával küldte el üzenetét a Zsolnay-negyed hivatalos Facebook-oldalára csütörtökön reggel.

?Értesítem, a Zsolnay Kulturális Negyed munkatársait, hogy az ügyvezető Alföldi Róbertet érintő politikai döntése miatt a továbbiakban az én nevem semmilyen összefüggésben nem hozható össze a ZSÖK programjaival. Így műveim felhasználását a ZSÖK-höz tartozó intézmények számára LETILTOM.? 

 

 

A letiltásról szóló üzenet az elküldés előtti pillanatban

 

Weber Kristófnak két éve még bemutatója volt a Kodály Központban, és mint mondta, korábban Vincze Balázs még táncolt is olyan előadásban, amelynek ő volt a zeneszerzője, de amit az azóta ügyvezetőnek kinevezett Vincze tett, azt elfogadhatatlannak tartja.

Mint megírtuk tegnap egy jegyzetben, várható volt, hogy számos művész fog majd tiltakozni a saját maga módján és lehetőégei szerint Vincze bejelentése miatt a döntés ellen.

Weber Kristófhoz mér csatlakozott is Böszörményi István szobrász is.

KategóriákMETÁL