És mindezt onnan tudtuk meg, hogy Hoppál Péter ezt a gondolatot meg is osztotta a nagyvilággal. A nácik (megj.: ≠fasiszták) annó a meccsek előtt karlendítettek, a “a liberálfasiszták” (és a nekik megfelelni akarók) meg térdelnek – legalábbis Hoppál szerint.

A cikk a hirdetés után folytatódik„A magyar focisták a náciknak sem voltak hajlandók karlendíteni. Most pedig nem hajlandók a liberálfasisztáknak térdelni. Ennyi” – ezzel az újabb Facebook-bejegyzéssel vétette magát észre ismét Hoppál Péter.

Tudni kell, hogy nem önálló bejegyzés volt, amivel Hoppál Péter ismét felhívta magára a figyelmet, hanem Sebes Gábor, a Pesti Srácokon is publikáló korábbi fideszes (még korábban meg SZDSZ-es) fővárosi kerületi önkormányzati ex-képviselő bejegyzéséhez fűzött kommentárt és így osztotta tovább az eredeti posztot a Facebookon legaktívabb (igaz, a posztolásban három “digitális munkatárs” által segített) baranyai fideszes országgyűlési képviselő.

Az eredeti posztban két kezdőrúgás előtti archív sportfotó látható, az egyik 1938-ból, a másik 1940-ből. Nyilván, azt sem kell külön mondani senkinek, hogy közben a Htler vezette náci Németország kirobbantotta a II. világháborút, és egyre inkább vált nyilvánvalóvá Hitler szándéka, és az, hogy mit képes érte megtenni.

Az első, időben korábbi fotón ugyanis nem csak a házigazda német, hanem a vendég angol válogatott tagjai is náci karlendítéssel köszöntik a tribünön ülőket, csakúgy mint a nézők, a második, időben későbbi fotón a magyar válogatott ezt nem teszi meg, ahogyan a játékvezetői hármas egyik tagja sem. A posztoló szerint tehát nincs új a nap alatt, a magyarok és a magyar futballisták nem hódolnak be senkinek, aki vállalhatatlan és nem vesznek át rájuk nem jellemző szokásokat a futballpályán.

A baranyai fideszes országgyűlési képviselő és miniszteri biztos azért érezhette, hogy neki is meg kell szólalnia ebben az ügyben a most zajló Európa-bajnokság apropóján, illetve a térdelni vagy nem térdelni-kérdésben, mert közéleti ügy és politikai botrány lett abból, hogy Orbán Viktor nem volt hajlandó elhatárolódni a magyar szurkolók füttykoncertjétől, amellyel “jutalmazták” a nemrég lejátszott barátságos mérkőzésen a meccs előtt letérdelő ír válogatott tagjait, sőt, egyrészt szerinte a rasszizmust e módon is védő szurkolókkal értett egyet, mondván az írek nem tartották tiszteletben a magyarok kultúráját, majd az ügyben állást foglalt, egyrészt elmondta, hogy nem is örült volna, ha a magyar furtballisták letérdelnek (állva kell meghalniuk a pályán, ez az amit elvárnak tőlük, nem a térdelést), másrészt gyorstalpalót és iránymutatást adott arról, hogy a magyar ember milyen helyzetekben térdel le. Hoppál Péter pedig nem első ízben igyekezett a Fidesz vezérkar, vagy Orbán Viktor “segítségére” egy sajátos poszttal. A mostani bejegyzése is ebbe a “sorozatba” illik.

KategóriákMETÁL