Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott pénteken a pécsi városházán az Összefogás Pécsért Egyesület. Pontosabban, mint a helyszínen kiderült, a városháza tornyába hívták össze a sajtó munkatársait. És ez éppen elég ok volt arra, hogy a végén kilépjünk a párkányra, és egy “körsvenkkel” mutassuk meg Pécs szépségét.

A cikk a hirdetés után folytatódikMajdnem 360 fokossal. A videó csupán ennyiről szól, olyan nézőpontból bemutatni a várost, amelyből ritkán láthatjuk. Fél perc, ennyit biztosan megér.

 

 

Az ÖPE sajtótájékoztatója már korántsem ilyen laza esemény volt. Később részletesen is szólunk majd róla. Egy bő mondatban a lényeg: Kővári Jánosék szerint nagy a baj Pécsett (2-2,5 milliárdra nőhet a hiány ismét az idén), szükség lesz a kormány támogatására is, de az önmagában nem lesz elég hosszú távon városi összefogás nélkül, ezért az ÖPE kezdeményezi az öt szegmens/szereplő (a város, az egyetem, az egyház, a gazdaság és a civilek) összefogását Pécs érdekében, Pécs középkori nevének (Öt Torony /városa/ – Quinque Ecclesiae / Fünfkirchen) szimbolikájára építve. A sajtótájékoztató kb. a második felétől élőztünk a Facebookon, itt mi arra kérdeztünk rá, hogy mennyire nagy lehet a baj Pécsett.

 

 

 

 

 

KategóriákMETÁL