A cikk a hirdetés után folytatódikTiffán Zsolt lehet Magyarország jordániai nagykövete 2019-től, értesült a hírről az Index. A Fidesz volt baranyai országgyűlési képviselője – ?helyét? az Orbán Viktorrral a választások előtt visszaszámoló Nagy Csaba ?vette át? választókerületében. A villányi borász jelenleg kórházi rehabilitációra kényszerül, az Index azt írta, felvették vele a kapcsolatot, de a volt politikus egészségügyi lábadozása miatt nem kívánta kommentálni a tervezett kinevezést. FRISSÍTVE

Frissítés 18.55h

Súlyos műtéten van túl, csak a gyógyulásával kíván ezért foglalkozni, emiatt megértést kér – írta a Szabad Pécs megkeresésére pénteken este Tiffán Zsolt.

Korábban írtuk

Úgy két  éve lehetett először hallani azt a pletykát, hogy Tiffán Zsolt nem lesz többé országgyűlési képviselő, s parlamenti mandátuma lejárta után nagyköveti kinevezést kaphat. Már akkor kizárólag Jordánia neve került szóba. A legutóbb pedig néhány hónapja kapott olyan információt a Szabad Pécs, nagyon biztos forrásból, közvetve Tiffán Zsolt közvetlen környezetéből, hogy biztossá vált: a neves villányi borászcsalád tagja a politikusi pályafutása után diplomáciai kiküldetést kaphat. Akkor meg is kerestük Tiffán Zsoltot, aki azt mondta, hogy a hír nem igaz, szó nincs ilyesmiről, ez egy bő egy évvel ezelőtti pletyka, és akkor sem volt igaz. Emiatt, az értesülés határozott és egyértelmű tagadása miatt nem írtunk cikket akkor. Természetesen az Index mai cikke után ismét megkerestük Tiffán Zsoltot, ha kapunk tőle választ, frissítjük mostani cikkünket. A villányi borász-politikusról nemrégiben azonban, szintén egy másik területtel kapcsolatban hírt adtunk, arról, hogy zenésznek állt/állna ismét, merthogy megalakult újra a több mint húsz éve megszűnt, metálzenét játszó kiváló INC, amelynek gitáros-énekese volt Tiffán, és most is ő kezdeményezte az újjáalakulást. Őszintén reméljük, hogy Tiffán Zsolt mielőbb felépül, és játszani fog, habár, ha nagykövet lesz, erre nyilván sokkal kevesebb lehetősége marad majd. 

Mindenesetre lapunk is azt hallotta, hogy nem csak azért (azért is) gondoltak Tiffán Zsoltra új jordániai nagykövetként, mert az már tisztán látszott, hogy a politikusi pályafutásának a korábbi értelemben vége szakad, hanem azért (vagy azért is), merthogy Tiffán Zsoltnak kifejezetten jó kapcsolata van magasrangú jordán vezetőkkel, és egy Zaid Naffa nevű úrral, és családjával.

Tizenöt éve van külképviseletünk

Jordániában Magyarország 2003 óta tart fenn nagykövetséget, Ammanban, a követségi épületet Magyarország Zaid Naffától bérelte – évi 50 ezer, majd 2013-ban évi 80 ezer dollárért (kb. 15 millió, illetve kb. 24 millió forint). Az Index cikkében emlékeztet arra, hogy a Fidesz kormányzatnál is jó kapcsolatokkal rendelkező Naffa Magyarországon Jordánia tiszteletbeli konzuli posztját is megkapta, habár megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon.

Állítólag Naffának szerepe lehetett abban, hogy a terrorizmus finanszírozásának gyanújával az USA által (is) körözött néhai szaúdi üzletember, Ghaid Pharaon Magyarországra jött, és hogy kapcsolatba került Orbán Viktorral, majd hogy közös üzleti érdekeltségei voltak a kormányfő vejével is.

KategóriákMETÁL