Avagy legalábbis ezt gyanítják többen is. A gyanúba kevert férfiról egyelőre nem tudni, hol tartózkodik. Teleky Zoltán pécsi séf és étteremtulajdonos posztolta ki a Facebookra, hogy volt kollégája, étteremvezetője lelépett a kollégái fizetésével és a saját családját is meglophatta. Pedig kisgyermes apukáról van szó. Teleky pedig élmillió forintot ajánlott fel annak, aki a férfi nyomára vezet.

A cikk a hirdetés után folytatódikA férfi, K. F. több millió forinttal léphetett le, nem kizárt, hogy külföldre távozott, és szinte egészen biztos, hogy előre eltervezte az egészet. Nem csak a kollégái fizetésének egy részét tette zsebre ugyanis, hanem a saját családjától is lopott.

Csütörtökön elvitte azoknak a pénzét, akik nem bankszámlán kapják a pénzt, de a jattot és a váltópénzt is elrakta, aztán mindenki csak várta, hogy megérkezzen az étterembe, de ő nem jött, nyilatkozta a Szabad Pécs megkeresésére Teleky Zoltán. Ami a szakácsmester szerint egészen megdöbbentő, az az, hogy kollégája, vagy inkább már csak volt kollégája három éve dolgozott velük, semmi gond nem volt vele, és igazából semmi nem utalt arra az elmúlt években, hogy gondjai lehetnek. Ezért is emelték ki, és lett belőle üzletvezető, és ebben a minőségében is helyt állt. Sokan, akik ismerték, nem is akarták elhinni a harmincs évei közepén járó férfiról, hogy ilyet tett.

Csakhogy megtörtént, nem rossz tréfát űz valaki, olyannyira, hogy a családtagjaival is beszélt már Teleky az elmúlt órákban, és elmondták neki, hogy sajnálják, ami történt, és hogy a saját családja megspórolt pénzét is meglovasította a férfi a jelek szerint. Az üzletvezető-pincér már dolgozott korábban külföldön, így nem kizárt, hogy most is elhagyta az országot.

A családja és a pécsi séf is gondolkozott azon, hogy feljelentést tesznek ellene. Eddig ez nem történt meg, de Teleky azt mondta,  hogy hétfőn elmegy a rendőrségre, és sikkasztás gyanúja miatt megteszi a felejelentést. Azért nem lépett eddig, mert az elején nem is hitte el, hogy ez történt, és hitt még abban, hogy az egész visszacsinálható, és segíthet a férfinak, mert az nyilvánvaló volt a kezdetektől, hogy a volt kollégája segítségre szorul.

Mint fogalmazott most is, ma is sajnálja még, mert egyértelműnek tűnik, hogy beteg emberről lehet szó, talán egyik napról a másikra történt vele valami, de annál alávalóbb dolgot nem tud elképzelni, mint aki otthagyja a saját kisgyermekét, és meglopja a saját családját és a saját kollégáit.

A Szabad Pécs beszélt szombaton este az eddigi körülményeket ismerve, vélhetően sikkasztással gyanúsítható férfi feleségével. Azt mondta, hogy számára is érthetetlen, ami történt, nem tud semmit, és a családjából sem tud senki semmit, ahogyan a férfi barátai sem sejtettek semmit. Még csak nem is veszekedtek, vagy más olyan dolog sem volt, ami miatt esetleg a férfi ilyen elhatározásra juthatott.   

KategóriákMETÁL