Bomba Gábor jómódú szekszárdi vállalkozó és aktív civil volt. Talán nem is akart politizálni, talán nem is akart polgármester lenni városában, de mostanra az biztossá vátl, hogy elege lett abból, ami az országban és a városában folyik. És nagyon jó személyes oka is volt rá, hogy elinduljon. Talán éppen ez volt az ok, ami miatt elvállalta, és amire a Fidesz láthatóan nem is volt felkészülve. Az látszik ugyanis, hogy most nagy a kapkodás Szekszárdon, újabb megyeszékhelyen lehet kiélezett és előre el nem döntött a polgármesterválasztás.

A cikk a hirdetés után folytatódikMegírtuk, hogy mennyi nagyon kínos és ostoba beadványt szállított Pécsett a Fidesznek tetsző módon az Összefogás Pécsért Egyesület a választási bizottságok és bíróságok felé. Azt próbálták elérni, hogy az ellenzéki pártokat összefogó civil ernyőszervezet, a Mindenki Pécsért Egyesület ne lehessen választási jelölő szervezet, mivel szerintük (szándékosan) összetéveszthető a neve az Összefogás Pécsért Egyesülettel.

A gyenge próbálkozások arca Pécsett Kővári János lett, az ÖPE elnöke és volt polgármesterjelöltje, ami egyenesebb dolog, mint névtelenség mögé bújni, másrészt komoly arcvesztést kockáztat vele az ember (igen, abból veszíteni mindig lehet). És éppen amiatt, mert egyértelműnek tűnt még egy laikus számára is, hogy mindegyik grémium szinte garantáltan el fogja utasítani a beadványokat, mivel nincs jogalapja arról dönteni, élni kell azzal a gyanúperrel is, hogy a szándék nem a beadványok sikere volt, hanem hogy minél nagyon cirkusz legyen, jó nagy visszhanggal, a politikai ellenfélre ez is egy bevitt ütés, még ha jogtalan is és kisebb is, mégiscsak egy ütés.

És ha ez az okoskodás a részünkről megállja a helyét a pécsi példában, legalább annyira állja meg a helyét az egyik szomszédos megyeszékhelyen, Szekszárdon történtek miatt.

Ott, mint arról beszámoltunk, egy jómódú szekszárdi független vállalkozó, Bomba Gábor elindul a polgármesterségért. Bomba aktív civil is volt, de talán nem is akart politizálni, és talán nem is akart polgármester lenni városában, de mostanra az biztossá vált, hogy elege lett abból, ami az országban és a városában folyik.

És nagyon jó személyes oka is volt rá, hogy elinduljon. A fia volt az, aki ellen a szekszárdi Garay Gimnázium igazgatónője hadjáratot folytatott azért, mert kifigurázta az iskolában történteket a Bukás című, Hitler végnapjairól szóló film ezernyi internetes mémről ismertté vált jelenetét felhasználva.

Talán éppen ez volt az ok, ami miatt elvállalta, és ma már talán Orbán Viktor tüntetné ki inkább a fiút humoráért és az iskola érdekében végzett szolgálatáért, minthogy a kedves apukát ennyire felbőszítsék, de ezen már túl vannak.

Bomba Gábor azóta az ellenzék által támogatott, az Éljen Szekszárd Egyesület által indított független polgármesterjelölt. És elég népszerű jelölt.

Így hát nincs mit tenni, meg kellene nyernie a Fidesznek valamiképpen Szekszárdot is és biztos, ami biztos, elkedzték támadni Bomba Gábort. Talán nem pont a Fidesz helyi szervezetei vagy tagjai, de a helyi Fidesznek tetsző módon alakulhatott az elmúlt néhány nap.

Bomba ellen ugyanis egy magánszemély(!) olyan kifogást nyújtott be a helyi választási bizottsághoz, hogy szerinte Bomba Gábor a Bomba! energiaital ismertségét kihasználva kampányol. Azt az érzetet kelti ezzel a választókban, hogy ismerős, mivel a nevét teszi ki a plakátra , de a beadvány készítője szerint az ugyanilyen nevű energitalra utalgat vizuálisan.

A választási bizottság viszont úgy döntött, hogy elutasítja a beadványt. Szerintük ugyanis a kifogással élő magnszemély nem mutatott be bizonyítékot arra vonatkozólag, hogy az energiaital gyártója feljelentést tett volna jogosulatlan védjegyhasználat miatt. A jelölt nevének képi megjelenítése pedig nem azonos a márkajelzés írásmódjával, semmilyen speciális betűtípust nem használt Bomba Gábor, annyi minden hasonlóság, hogy nyomtatott nagybetűkkel írta a nevét. Ez viszont nem elegendő.

A szekszérdi ellenzéki polgármesterjelölt sajtóhírek szerint úgy tudja, hogy nemcsak a választási bizottsághoz, de a Bomba energiaital gyártójához is eljutott az ügy, ott is bepanaszolták, ráadásul egy olyan személy, aki a neve alapján a Fidesz–KDNP egyik helyi jelöltje lehet.

Meglátjuk, ott mire mennek. Nyilvén (habár nem akarunk ötleteket adni), a legegyszerűbb az lenne, ha pl. Mészáros Lőrinc belefogna az energiaital bizniszbe is, és megvenné, mondjuk, a Bombát gyártó céget.

Persze a Fidesznek az is baja lehet, hogy Bomba Gábort nem mondjuk Ördög Gábornak vagy Eordegh Gábornak hívják (Hell energiaital/Soros/Gyurcsány), vagy mondjuk nem Bikának (=V.Ö.R.Ö.S. BIKA). Persze, higgyék el, ez sem gond, hallani fogunk még cifrábbakat is október közepéig Bombáról.

KategóriákMETÁL