Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) döntött arról csütörtökön, hogy mit “érdemel” a PMFC a vasárnapi NB III-as pécsi futballmérkőzés után történtek miatt. Kaptak büntetést, de úgy tűnik – a pontlevonás elmaradása miatt ?, hogy a Pamacs/Munkás még kapott egy esélyt a feljutásra. Igaz, rajtuk és a Tiszakécskén (no és az ellenfeleiken) áll az, hogyan alakul majd az NB III tabellája. Ugyanakkor nem játsszák újra a mérkőzést és nem is adják meg a gólt.

A cikk a hirdetés után folytatódik Az MLSZ FEB a május 31-i ülésén a PMFC-ügyében hozott határozatát a PMFC honlapján találtuk.

 

?- A FEB a Pécs?Dabas mérkőzéssel kapcsolatban a Pécset, mint visszaesőt mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért, szurkolóinak nagyobb mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, valamint a rend nem megfelelő biztosításáért és szurkolóinak súlyos rendzavarásáért 1.500.000,- Ft forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá elrendeli a sportszervezet jelenleg NB III férfi felnőtt nagypályás bajnokságban szereplő felnőtt csapata 1 soron következő hazai bajnoki mérkőzésének nézők nélkül, zárt sportlétesítményben történő megtartását.?

Az mlsz.hu-n egy további hír is foglalkozik velünk:

?A múlt hétvégén lejátszott PMFC?FC Dabas összecsapás minden más híresztelésekkel ellentétben gólnélküli döntetlennel ért véget. A hazai klub vezetése az NB III-as bajnoki mérkőzést követően közleményt adott ki, melyben – a szervezői hiányosságok elismerése mellett – a végeredmény módosítását kérte az MLSZ-től, hivatkozva arra, hogy megítélése szerint a mérkőzés vége előtt a játékvezető tévesen ítélt meg egy leshelyzetet.

A PMFC közleményéből is egyértelműen kiderül, hogy az esetleges, valójában a felvételek alapján nem igazolható játékvezetői tévedés nem lehet alapja óvásnak.

A végeredmény módosításának vagy az újrajátszásnak semmiféle alapja nincsen, a hazai és a nemzetközi gyakorlat is határozottan tiltja a pályán kialakult végeredmény módosítását. Ennek megfelelően a pécsi klub erre vonatkozó felülvizsgálati kérelmét az MLSZ versenybizottsága érdemben nem tárgyalta, és az eredeti végeredményt érvényben hagyta.?

KategóriákMETÁL