Ezen kívül kisnyilasozik és anarchistázik is a kissé frusztráltnak tűnő Trombitás Kristóf.

A cikk a hirdetés után folytatódikTrombitás Kristóf – Mauri partizán – ez a Facebook-oldal neve, ahol Trombitás Kristóf (más források szerint Trombitás Kristóf Keresztély) fejti ki a véleményét közéleti és egyéb kérdésekben. A köztévének nevezett, évente közpénzmilliárdokat elégető Fidesz-harsonában van egy alapból közepesen érdektelen műsor, az Ez itt a kérdés, amelynek Trombitás az egyik műsorvezetője.

Év elején került adásba egy beszélgetés, amiben a részvevők és Trombitás a melegek gyógyításának lehetőségeiről beszélgettek. Ebből akkora botrány lett, hogy fideszes oldalról is kapott kritikát a műsor és a műsorvezető.

Falusi Vajk, a Fidelitas alalnöke máig elérhető Facebook-posztjában például azt írta: “Trombitás Kristóf tehetséges fiú. Csak egyelőre még nem derült ki, hogy miben.

Utóbbi ezt nagyon rossz néven vette, de erről szóló blogbejegyzése később eltűnt a közösségi oldaláról.

Viszont emlékezetes sikere volt az ifjú műsorvezetőnek, hogy amikor a Szabad Pécs szavazásra bocsátotta, ki legyen a Fidesz pécsi polgármesterjelöltje, ő kapta a legtöbb voksot olvasóinktól. Így utólag már talán sajnálja a párt, hogy Vári Attila helyett nem őt dobták be a mély vízbe.

Trombitás Kristóf ma hosszú posztot szentelt a pécsi önkormányzati választás utáni helyzetnek, egészen pontosan annak, hogy Péterffy Attila megválasztott polgármesterként az elszámoltathatóság jegyében arra utasította az önkormányzati cégek vezetőit, hogy tegyenek eleget a törvény által előírt kötelességüknek, és megtiltotta, hogy a mindennapi gazdálkodáson túlmutató kötelezettségeket vállaljanak. 

Ez a teljesen logikus és csak a Fidesz szerint törvénytelen lépés elemi indulatokat váltott ki a Fideszt érintően gyakran többes szám első személyben beszélő Trombitásból, aki egészen bámulatos, Mária Teréziáig visszanyúló posztot írt oldalára.

Néhány idézet a szövegből:

“Pécs nem egy hűbérbirtok, még kevésbé a hadikommunizmus jelszavával azonnal becsicskítható közeg”

“Péterffy Attila és a mögötte összehordott, anarchistáktól kisnyilasokig tartó csürhe erőt akar demonstrálni.”

“az önkormányzat adta vagyoni lehetőségekkel most tovább erősítik azt a szélbalos sajtót, aminek eddig is nem egy fóruma akadt Pécsett és megpróbálják ellehetetleníteni a jobboldali gondolkozás szellemi termékeit.”

“Ha pozícióba kerül az egyébiránt összetarthatatlan összefogás, azonnal kimutatják a foguk fehérjét és kéjesen kezdenek bele abba a munkába, amit évek óta terveznek és a sikertelenség hosszú időszaka csak még mocskosabbra érlelte a tervüket.”

“150 év török megszállást túlélt az öt templom városa, nem kapunk szívrohamot újabb 5 vörös évtől sem. Aztán folytatjuk a munkát. Amolyan tüke és magyar módra.”

Némi magyarázatra szorul, hogy Trombitást miért érdekli ennyire Pécs. A meleggyógyítós műsorok Paganinijének szülei korábban ismert pécsi fideszes politikusok voltak, a Pécsi Stop szerint a pécsi Nagy Lajosban érettségizett.

FRISS CIKKÜNK A TÉMÁBAN: Nemrég még önkormányzati cégtől kapott fizetést az ellenzéket csürhéző köztévés

KategóriákMETÁL