Nagy mennyiségű hó esett a Mecsekben az éjjel. A Mecsekerdő Zrt. is közleményt adott ki arról, hogy havazás miatt veszélyes kirándulni a Mecsekben. És közlekedni is, főleg azoknak, akik ilyenkorra már lecserélték a téligumit az autójukon – ahogyan ilyenkorra amúgy a többség ezt meg is teszi.

A cikk a hirdetés után folytatódikvA Mecsekerdő felhívja a Természetjárók figyelmét, hogy a Mecsekben nagy mennyiségű havas csapadék hullott, ezért a magasan fekvő erdei utakon a közlekedés balesetveszélyessé vált!   A fák frissen kifakadt lombja, ágai a nedves hó súlya alatt megtörhetnek,  a felázott talaj miatt, a széllökések hatására akár egész fák is kifordulhatnak a földből.  Az erdőgazdaság szakemberei folyamatosan figyelik a séta- és turistautakat, erdészeti utakat, és szükség esetén intézkednek a felszabadításukról” – írta az állami erdészet szerdai közleményében.

A Mecsekerdő ezért arra kérte a kirándulókat és a környéken lakókat, hogy a balesetek elkerülése érdekében a veszélyes időszakban ne induljanak az erdőkbe.

Fotó a Mecsekről 2021. április 14-én – Forrás: Szabad Pécs-olvasói fotó

KategóriákMETÁL