Habár előtte is volt több nagyon okos, jó beszéd, sőt fontos dolgok is elhangzottak, de akkor lett igazáb izgalmas az anyák napi pécsi demonstráció, amikor a mintegy nyolcszáz résztvevő, a tüntetést szervező pécsi holland, Simon Wintermans előéneklésével, közösen elénekelte a magyar himnuszt.

A cikk a hirdetés után folytatódikAkkor kezdődött ugyanis a pécsi nyomtatott kormány- és lakájmédia rengeteg példányának méregtelenítése. Nagyon hatásos volt, s körülbelül így képzel el az ember egy XXI. századi tüntetést egy volt kulturális fővárosban, olyan közegben legalábbis, amilyenben élünk, illetve amely ellen tüntettek vasárnap Pécsett.

 

 

Többen is felszólaltak előtte, például maga a szervező, Simon Wintermans, de Füsti Molnár Éva színésznő, Lukácsi Katalin volt KDNP-s aktivista, és Polyák Gábor, a Mérték Médiaelemző Műhely vezetője is. Utóbbi például azt mondta, hogy 80 milliárdot költött a kormány a köztévére, 80 milliárdot a  Soros-plakátokra és a bevándorlás-ellenes kampányra, ehhez a közpénzből elköltött 160 millióhoz képest a Soros Györgyhöz köthető alapítványok egymilliárdos magyarországi támogatása ellen emelt szót a kormány.

Az egész tüntetést érdemes végignéznie annak tehát, aki nem volt ott, vagy nem látta a Facebookon a Szabad Pécs élő közvetítését, de a lakájmédia méregtelenítése a videó végén látható (1:12-től kb.). Egyebek mellett azt követelték a tüntetők, hogy legyen vége a gyűlöletkeltésnek, kapjon szót a pécsi önkormányzat lapjában az ellenzék is, és távolítsák el a posztjáról a Pécsi Hírek főszerkesztőjét, s vonják felelősségre a lapot kiadó cég vezetőjét.

 

 

 

 

A pécsi városháza elé szórták a veszélyes hulladékot tároló edényekből az általuk (is) finanszírozott, vagy hirdetésekkel támogatott “propagandalapokat” – Fotó: Babos Attila/Szabad Pécs

 

Az összegyűjtött újságokat összegyűjtik a védőruhás segítők – Fotó: Babos Attila/Szabad Pécs 

KategóriákMETÁL